Primaria municipiului Ploiesti, prin Politia Locala Ploiesti, a desfasurat o serie de activitati specifice pentru pastrarea unui climat de liniste si ordine publica, dar si pentru respectarea normelor de gospodarire a localitatii in perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2012.

Pentru neregulile constatate, politistii locali au aplicat 120 de sanctiuni contraventionale, valoarea totala a amenzilor fiind de 16.600 lei.

Astfel, au fost sanctionate persoanele care au consumat alcool pe domeniul public, au circulat cu atelajele hipo pe alte trasee decat cele stabilite de Consiliul Local, au abandonat deseuri menajere in alte locuri decat cele special amenajate ori au apelat la mila publica. De asemenea, politistii locali cu atributii pe linie rutiera au efectuat controale specifice de depistare si sanctionare a conducatorilor de autovehicule care nu au respectat prevederilor art. 111 si 142 din O.U.G. nr. 195/2002 referitoare la circulatia pe drumurile publice, care reglementeaza oprirea si stationarea interzisa, dar si accesul pe interzis.

Politistii locali au efectuat activitati specifice de patrulare in zonele aglomerate de pe raza Ploiestiului, unde au avut loc diverse manifestari prilejuite de sarbatorirea zilei de 1 decembrie sau cele organizate de municipalitate pentru deschiderea Sarbatorilor de Iarna.

Au fost surprinse mai multe persoane care comercializau baloane, jucarii si vata pe bat, fara a detine autorizatie. In consecinta, au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 21.000 lei – potrivit H.C.L. nr. 228/2006 privind stabilirea unor masuri pentru gospodarirea municipiului Ploiesti.