26 de infractiuni si 3.746 de fapte contraventionale au fost constatate de catre politisti, in timpul unei actiuni derulate in aceasta saptamana, care a vizat nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu cale ferata. Actiunea a fost organizata de catre Directia Rutiera si Directia de Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), prin intermediul inspectoratelor judetene, scopul acesteia fiind reducerea numarului de accidente la trecerile la nivel cu cale ferata, precum si verificarea respectarii, de catre soferi, a legislatiei rutiere specifice acestor situatii.
La actiune au participat forte insumand 921 de politisti de la “Directia Rutiera” si alti 192 de la „Transporturi”, fiind verificate in cadrul operatiunii 7.454 autovehicule. In paralel insa, controalele au vizat si alte abateri de la regimul circulatiei, motiv pentru care dintre cele 3.746 de sanctiuni aplicate, 585 au fost pentru nerespectarea trecerilor la nivel cu cale ferata, iar 3.207 – pentru diverse alte nereguli in ceea ce priveste regimul circulatiei.
Cu aceeasi ocazie, oamenii legii au retinut 277 de permise de conducere in vederea suspendarii, iar pentru defectiuni tehnice au fost ridicate 89 de certificate de inmatriculare. Abaterile cele mai intalnite la trecerile la nivel cu cale ferata au fost intoarcerile si depasirile cu mai putin de 50 de metri inainte de acestea.
In context, reprezentantii politiei reamintesc ca nu doar pe drumurile publice intens circulate trebuie respectata semnificatia indicatoarelor rutiere, ci si in zone unde, aparent, traficul nu reprezinta un pericol pentru siguranta soferilor si a pasagerilor.
(F.T.)