FC Petrolul a bifat, în această după-amiază, cea mai concludentă victorie din 2013, 4-1 cu gruparea muntenegreană Zeta Golubovic. Golurile ploieştenilor au fost marcate de către Marinescu, Morar şi Bokila, ultimul fiind autorul unei duble, cu ajutorul căreia a ajuns la cea de-a patra reuşită în ultimele trei meciuri.

Trupa lui Cosmin Contra creşte de la meci la meci, fapt confirmat prin prestaţia din această seară, încununată cu un succes categoric obţinut în faţa muntenegrenilor de la Zeta Golubovic. Şi asta, chiar dacă întâlnirea a început anevoios pentru „găzari”, Boljevic deschizând scorul după numai şapte minute de joc, atunci când a profitat de o neatenţie a defensivei ploieştene şi a marcat, cu o lovitură de cap, din şase metri.
Continuare le-a aparţinut, însă, de o manieră categorică petroliştilor, iar după o serie de ratări, printre care şi o bară a lui Renan, egalarea a venit înainte de pauză, atunci când Marinescu (43) a înscris cu un şut de la 20 de metri, traiectoria balonului păcălindu-l pe portarul lui Zeta.
După reluare, superioritatea „lupilor” avea să se concretizeze şi în ceea ce priveşte scorul, Morar (51) aducându-şi echipa în avantaj, cu o finalizare de la 14 metri, după o pasă primită de la Younes. Petrolul a continuat să atace, iar Bokila şi-a probat, o dată în plus, calităţile de atacant autentic, reuşind să înscrie de două ori până la final: mai întâi cu un şut plasat, expediat de la 20 de metri, uşor lateral stânga, la colţul lung (min. 69), şi mai apoi după o pasă excelentă a lui Sauvadet, revenit, în această seară, în formaţia ploieşteană (min. 80).

„O victorie meritată, iar scorul putea fi chiar mai mare, judecând după numărul ocaziilor avute. Se vede că de la meci la meci este mai bine, pentru că suntem într-o perioadă în care oboseala se duce şi începem să avem un ritm de joc bun”, a spus Cosmin Contra, tehnicianul urmând să-l mai vadă pe jucătorul azer Elhad Naziri şi în meciul de mâine, cu Litex Lovech, ce se va disputa de la ora 17.00, la Lara.

www.fcpetrolul.ro