Astazi, s-a semnat, la Londra, contractul de credit de 9,2 mil. euro incheiat intre Banca Europeana Pentru Reconstructie si Dezvoltare, Consiliul Judetean Prahova si Operatorul Regional S.C. Hidro Prahova S.A.
Directorul pentru Infrastructura al BERD, Jean Patrick Marquet, semnatar al contractului din partea BERD a declarat: “Sustinerea BERD este un factor cheie ce faciliteaza absorbtia de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii din Romania. Prin aceasta noua investitie Banca continua sa sustina modernizarea serviciilor publice de alimentare cu apa si canalizare in judet, ajutand la imbunatatirea calitatii apei si atingerii standerdelor europene in ceea ce priveste colectarea apelor uzate si epurarea acestora.”
Presedintele Consiliului Judetea Prahova, Mircea Cosma, a reiterat, cu aceasta ocazie, sprijinul si implicarea sa directa in atragerea de fonduri europene, proiectul derulat de S.C. Hidro Prahova S.A. fiind de o importanta deosebita pentru judet. Acesta a mai subliniat ca „Absorbtia fondurilor europene reprezinta un factor cheie de dezvoltare durabila a Judetului si regiunii, sprijinul aratat in acest sens de Consiliul Judetean fiind de natura sa asigure succesul implementarii tuturor acestor proiecte finantate din aceste fonduri.”
Directorul General al S.C. Hidro Prahova S.A. a declarat: „Proiectul este de o importanță majoră pentru judetul Prahova și suntem bucuroși să începem colaborarea noastra cu BERD-ul în vederea îmbunatățirii serviciilor publice de alimentare cu apă, colectare și epuare a apelor uzate în județul nostru. Implementarea acestui proiect reprezintă un pas important în asigurarea de servicii publice de alimentare cu apa si colectare a apelor uzate de calitate în județul Prahova. Acordul încheiat constituie o garanție a dezvoltării durabile a Operatorului Regional Hidro Prahova S.A. Dacă aspectele economice și de mediu sunt implementate prin proiectul de față, implementarea politicilor sociale ale Bancii constituie un factor de echilibru in dezvoltarea noastra”.
Creditul de 9,2 milioane euro semnat astazi asigura cofinantarea operatorului regional pentru proiectul „Reabilitarea si Modernizarea Sistemelor de Alimentare cu Apa si Canalizare din judetul Prahova”, insemnand 6,25% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.
Reamintim faptul ca judetul Prahova are incheiat din luna mai 2011 un contract de finantare cu Ministerul Mediului si Padurilor pentru extinderea retelelor de canalizare in cele 8 aglomerarii ale judetului, proiectul vizand realizarea a peste 200 km retele de canalizare si peste 20 km retele de apa si aductiuni de apa care vor contribui la imbunatatirea calitatii serviciilor oferite cetatenilor si totodata vor asigura protejarea mediului inconjurator.