• In drumul spre Brasov, unde se va organiza Festivalul Olimpic al Tineretului European, stafeta a traversat statiunile de pe Valea Prahovei

Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) va fi organizat, in acest an, in Romania, la Brasov, pentru acest eveniment ceremonia de aprindere a flacarii olimpice avand loc la Atena, pe Panathenaic Stadium, de unde torta cu flacara olimpica a ajuns la Bucuresti pe 3 februarie a.c. Pentru a marca intr-un mod deosebit deschiderea acestei importante manifestari, autoritatile au decis ca, pe 10 februarie, in traseul catre Brasov, prin intermediul unor sportivi care sa preia torta, sa se faca o serie de opriri in cele mai importante orase din judetul nostru, ca un fel de recompensa a faptului ca statiunile de pe Valea Prahovei nu au mai fost incluse ca orase organizatoare a FOTE-2013, asa cum fusese gandit evenimentul in urma cu ceva ani. Asadar, pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) – editia 2013, flacara olimpica a trecut, ieri, si prin orase importante din Prahova. Torta a fost luata, in jurul orei 9.00, de la sediul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman din Bucuresti si si-a inceput drumul spre munte, delegatii unei coloane oficiale inmanand-o, pe rand – prin intermediul unor sportivi de renume – reprezentantilor autoritatilor locale. Prima oprire, la Ploiesti, la ora 10,00, a fost facuta in zona sediului Postei Centrale, torta fiind purtata, in pas alergator, de catre Corina Ungureanu (gimnasta de renume mondial, in prezent consilier pe probleme sportive al primarului Iulian Badescu) pana in fata Palatului Administrativ. Aici, in aplauzele a zeci de ploiesteni, dar si a numerosi sportivi, a unor reprezentanti ai oficialitatilor locale si judetene in frunte cu presedintele Consilului Judetean Prahova – Mircea Cosma, Corina Ungureanu a predat stafeta tortei olimpice viceprimarului Iulian Teodorescu, care, la randu-i, i-a predat-o campioanei olimpice la gimnastica Ana Maria Tamarjan.
Apoi, torta olimpica s-a indreptat spre Sinaia, unde a fost preluata de cel mai varstnic participant la Jocurile Olimpice, editia a IX-a, Innsbruck (Austria) 1964, Constantin Cotacu. Stafeta tortei a fost predata apoi conducerii orasului, care, ulterior, a inmanat-o unor antrenori si sportivi de la cluburile din Sinaia. In jurul pranzului, torta a fost predata oficialitatilor COSR care si-au reluat traseul spre Busteni, pentru a ajunge apoi, la punctul final – Brasov, locul desfasurarii FOTE-editia 2013.
N.DUMITRESCU