Dieta creată de medicul Caroline Apovian, de la Boston Medical Centre, îi ajută pe cei care o urmează să slăbească peste 3 kilograme în doar o săptămână, fără a scoate din meniu alimente precum cartofii şi pastele sau băuturile alcoolice, informează Daily Mail.
Caroline Apovian a petrecut timp de 25 de ani pentru a crea această dietă – “Overnight Diet”, care presupune consumul a trei cocktailuri speciale într-o singură zi a săptămânii, în rest fiind permisă o alimentaţie sănătoasă.
Medicul susţine că persoanele care urmează dieta slăbesc în jur de patru kilograme în prima săptămână, la fel fiind în fiecare săptămână ulterioară, un kilogram fiind pierdut în timpul somnului. În plus, persoanele care ţin dieta evită să experimenteze senzaţia de foame sau de pofte.
Secretul dietei, respectiv motivul pentru care funcţionează atât de repede, este faptul că este creată special pentru a nu duce la pierderea masei musculare odată cu reducerea cantităţii de alimente.
Dieta este împărţită în două părţi:
Într-o singură zi din timpul săptămânii, persoanele care o urmează trebuie să consume trei cocktailuri speciale, bogate în substanţe nutritive, fără niciun alt aliment. Efectul este pierderea în greutate chiar şi în timpul nopţii, fiind accelerat metabolismul.
În celelalte şase zile ale săptămânii, trebuie să fie consumate alimente sănătoase, cum ar fi carne, peşte sau ouă, care să ajute masa musculară să-şi recapete energia.
Dieta ajută la reducerea senzaţiei de foame, o stare de spirit mai bună, un nivel ridicat de energie, un somn liniştit şi un nivel ridicat de concentrare.
Cocktailurile create special pentru această dietă au ca scop împiedicarea organismului de a produce insulină. Un nivel ridicat de insulină poate fi considerat vinovat de tendinţa de îngrăşare în jurul taliei.
În cazul dietei “Overnight Diet”, situaţia este diferită. În timpul nopţii scade nivelul de insulină produs, ceea ce contribuie la arderea de grăsimi în jurul taliei şi al coapselor.
Caroline Apovian oferă câteva reţete de cocktailuri ce conţin iaurt, diferite legume (castraveţi, morcovi, roşii, ţelină), proteine, fructe (ananas, banane, mere, portocale).