Duminică, la Buşteni, se dă startul celei de-a treia ediţii a competiţiei de minifotbal “Trofeul Valea Prahovei”.
Este una dintre cele mai atractive şi îndrăgite întreceri sportive cu caracter tradiţional, găzduită de vestita staţiune montană Buşteni, competiţia de minifotbal dotată cu “Trofeul Valea Prahovei” ajungând la a treia ediţie.
Întrecerea va reuni echipe din cele mai cunoscute oraşe de pe Valea Prahovei, iar meritul pentru organizarea şi desfăşurarea acestei întreceri fotbalistice aparţine edilului din oraşul de sub Crucea de pe Caraiman, Emanoil Savin (foto), cu sprijinul Consiliului local şi al Primăriei Buşteni, dar şi al unor importanţi sponsori.
“Trofeul Valea Prahovei” va aduce la start echipe din Buşteni, Sinaia, Câmpina, Breaza, Comarnic, Azuga, Predeal şi o invitată de onoare, tradiţională la turneele organizate aici – echipa din Fieni. La acest turneu, echipele vor fi împărţite în două grupe, iar fiecare joc va dura 30 minute. La final, vor fi premiate echipa câştigătoare, cel mai bun jucător al turneului, golgheterul competiţiei şi cea mai sportivă echipă.
Prin tragere la sorţi, echipele au fost împărţite în două grupe a câte patru, partidele disputându-se după sistemul “fiecare cu fiecare”, primele două clasate urmând sa evolueze în “play-off”. Vor fi acordate diplome, medalii, trofee, echipamente sportive, mingii şi premii în bani. La prima etapă, care se desfăşoară la sfârşitul acestei săptămâni, Lucian Bute şi Ionuţ Iftimoaie vor fi printre invitaţii turneului!

Cupa internaţională a presei, la Buşteni

Ediţia din acest an va fi una mai specială deoarece finalele pentru stabilirea câştigătoarei se vor disputa în ziua când vor avea loc finalele Turneului Internaţional de minifotbal pentru ziarişti, în organizarea Asociaţiei Presei Sportive din România, (al cărei preşedinte este comentatorul sportiv Dumitru Graur), a Primăriei Buşteni şi a unui sponsor oficial, care urmează a fi desemnat.
Pentru turneul de minifotbal al presei sportive, care va fi găzduit de oraşul Buşteni între 7 şi 11 iulie 2013, şi-au anuntat prezenţa Asociaţiile Presei Sportive din Bulgaria, Grecia, Slovenia, Turcia, Moldova, Serbia, Croaţia, Muntenegru şi România.

Programul turneului, etapa 1

Componenţa grupelor şi programul primei etape care va avea loc duminică 2 iunie 2013 sunt următoarele:
Grupa A : Azuga, Câmpina, Buşteni, Comarnic.
Grupa B : Predeal, Fieni, Breaza, Sinaia.
Etapa I-a: Azuga – Comarnic(ora 10.00)
Predeal – Sinaia (ora 11.10)
Câmpina – Buşteni (ora 12.20)
Fieni – Breaza (ora 13.30)

Marian DIMA, Cristian SBÂRNEA