• 25.000 de ploieşteni – show pe „Naţional Arena”, la finala Cupei României la fotbal

După 18 ani, municipiul Ploieşti a făcut iar o noapte albă petrolistă!
Sâmbătă, 25.000 de fani ai echipei de fotbal Petrolul au luat cu asalt Capitala, la finala Cupei României, dintre formaţia ploieşteană şi CFR Cluj, ceea ce a însemnat, 100%, cea mai mare deplasare făcută de vreo galerie a unei echipe de fotbal din România !

Iar rezultatul a fost unul pe măsură, 1-0 pentru galben-albaştri, iar Petrolul scrie o nouă filă de istorie, prin ceea ce s-a realizat: un sezon de excepţie, cu o clasare pe podium şi un trofeu aşteptat de zeci de mii de oameni în tribune şi de alte zeci de mii, pe străzile Ploieştiului, unde, sâmbătă noapte, a fost “Revelionul Fotbalului Ploieştean”.
O atmosferă incredibilă, o bucurie imensă adusă de băieţii lui Cosmin Contra acestui oraş, a cărui “foame” de fotbal, de performanţe, de spectacol este una remarcabilă.
Un drum de trei ore al jucătorilor, printre zecile de mii de ploieşteni ieşiţi în stradă la “a treia Revoluţie”, plus foc de artificii, aproape de ora 3 dimineaţa, au marcat evenimentul numărul unu, am putea spune, fără teama de a greşi, pentru acest oraş, în 2013, până acum !
Felicitări Petrolul !

Marian DIMA