Prahovenii se pot înscrie într-o competiţie cu premii în valoare de 300.000 de lei acordate drept sprijin pentru demararea a 24 de afaceri, care este organizată la nivelul Regiunii Muntenia, în cadrul proiectului ,,Antreprenor 2.0’’. Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeşte în Oameni !, fiind derulat de către Fundaţia Post Privatizare în parteneriat cu Impact Net Business SRL, Inovativ Consult SRL, Underclick.ro SRL.
În cadrul acestui proiect, sunt prevăzute organizarea unor conferinţe în opt oraşe principale din regiune, printre care se numără şi Ploieştiul, urmate de sesiuni de workshop şi consultanţă ,,one-to-one’’, în urma cărora să se identifice 24 de afaceri care să primească sprijin financiar în valoare totală de 300.000 de lei, respectiv câte 12.500 lei pentru fiecare dintre cele 24 de proiecte de afaceri ce vor fi selectate. Astfel, cea de-a şasea conferinţă dintre cele opt din cadrul proiectului „Antreprenor 2.0“ va fi organizată la Ploieşti, astăzi, la Hotel Central, sala Polivalentă, începând cu ora 8:30. Persoanele care sunt interesate de eveniment trebuie să ştie că participarea la acest program este gratuită. Etapele care trebuie parcurse pentru a intra în competiţie cu propria afacere sunt simple: trebuie înscrisă ideea de afacere sau afacerea recent pornită în formularul de înregistrare, fie direct pe site-ul www.antreprenor2.0.postprivatizare.ro, fie direct la conferinţă, participarea la aceasta fiind obligatorie. La finalul conferinţei, juriul format din antreprenori consacraţi va alege, în baza formularelor de înscriere, 50 de idei care vor trece în următoarea etapă a proiectului – sesiunile de workshopuri. Apoi, la terminarea workshopurilor, doar 20 de participanţi cu cele mai bune idei vor trece în următoarea fază – sesiunea de consultanţă „one-to-one“, unde timp de trei săptămâni, alături de consultanţii din program, beneficiarii vor fi ajutaţi să-şi demareze afacerile şi să îşi construiască o strategie de dezvoltare. Proiectul afacerii respective şi strategia de dezvoltare finalizate vor fi analizate de un juriu format din antreprenori, consultanţi şi oameni de afaceri. După analiză, doar trei dintre cele 20 de proiecte vor fi alese să primească sprijin financiar, scenariul urmând să se repete pentru toate cele opt oraşe.
De notat este şi faptul că la evenimentul organizat în Ploieşti vor participa şi Marius Ghenea, antreprenor de succes şi business angel (n.n. – investitor privat care sprijină ideile noi în afaceri şi doreşte să participe la transpunerea lor în practică încă din stadiul incipient, expert financiar), Péter Barta, reprezentantul fundaţiei menţionate, mentorul proiectului şi, de asemenea, business angel, reprezentanţi ai Microsoft România, dar şi antreprenori locali. Astfel, persoanele interesate trebuie să mai ştie că la acest proiect nu pot participa cei care au făcut parte din grupul ţintă al altor proiecte implementate de Fundaţia Post-Privatizare, respectiv  ,,Promovarea antreprenoriatului în domeniul industriilor creative’’ sau ,,Investitori în oameni – parteneriat transnaţional pentru creşterea interesului angajatorilor în dezvoltarea resurselor umane şi pentru creşterea responsabilităţii sociale a întreprinderilor’’.
C. D.