• Printre suspecţi se numără trei poliţişti şi un jandarm !

Ofiţerii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti au descins miercuri, 18 septembrie 2013, la două locuinţe de pe raza comunei Filipeştii de Pădure, la indivizi suspectaţi că fac parte dintr-o grupare infracţională specializată în furt de conducte petroliere. Acţiunea a fost coordonată de către procurorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Dâmboviţa, şi a vizat o reţea infracţională formată din şapte indivizi – printre care trei agenţi de poliţie din cadrul IPJ Dâmboviţa şi un jandarm !
Potrivit procurorilor DIICOT, este vorba despre un grup infracţional din Prahova şi Dâmboviţa, specializat în comiterea infracţiunilor de furt cu consecinţe deosebit de grave.
Din cercetări, a reieşit că suspecţii au furat conducte magistrale de transport petrolier amplasate pe raza judeţului Dâmboviţa.
Indivizii ar fi beneficiat de ajutorul a trei agenţi de poliţie din Dâmboviţa, care deţineau funcţiile de şefi de post, precum şi de cel al unui jandarm care ar fi furnizat infractorilor informaţii în legătură cu traseul şi orarul patrulelor mobile care asigurau paza conductelor de transport petrolier.
Potrivit primelor estimări ale procurorilor, prejudiciul creat de suspecţi se ridică la aproximativ 1.200.000 de lei.
Suspecţii au fost reţinuţi de procurori, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
La acţiunea de miercuri au mai participat jandarmi de la inspectoratele judeţene din Prahova şi Dâmboviţa, precum şi lucrători ai Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Dâmboviţa.
(F.T.)