În cadrul conferinței de presă care a avut loc astăzi, antrenorul Petrolului s-a declarat optimist în privința șanselor ca elevii să iasă învingători din derby-ul de duminică, împotriva Stelei.

”Este un meci important pentru noi, un meci în care putem să revenim în lupta pentru titlu. Întâlnim o echipă valoroasă, Steaua e campioana României, e favorită, dar noi suntem o formație care poate câștiga împotriva oricui și sper să fim la înălțimea acestui joc. Putem să câștigăm în Ghencea, mă aștept ca băieții să nu se sperie și să dea tot ce au mai bun pentru a trece de o echipă care n-a pierdut în acest campionat. Dacă vom învinge, relansăm campionatul!”, a afirmat tehnicianul ”lupilor”.

Contra speră ca fotbaliștii săi să aibă o prestație cel puțin la fel de bună ca la ultima confruntare directă cu Steaua din campionatul trecut, când Petrolul a remizat, scor 2-2, pe terenul roș-albastrilor: ”Jucătorii mei nu sunt cu nimic mai prejos decât cei de la Steaua. Din ce știu, gazonul în Ghencea este foarte bun și sperăm să facem spectacol, este derby-ul acestui sfârșit de an și toată lumea se va uita la noi. Vom juca la fel de ofensiv ca și până acum, nu sunt un antrenor precaut, dar țin să evoluăm cum am făcut-o în egalul din ediția trecută pe Național Arena, acela a fost meciul care mie mi-a plăcut cel mai mult”.

Tehnicianul a acuzat condițiile de antrenament de care Petrolul s-a lovit în această săptămână, fiind de părere că programarea primelor două etape din retur este inoportună: „Terenurile sunt proaste, ne-am pregătit pe sintetic, în câmp, e frig, dar dacă așa s-a decis atunci jucăm și ne conformăm, nu avem ce face. În situația noastră sunt mai multe echipe, dar asta e, nu avem nicio putere”.

În privința lotului, Contra a declarat: ”Am tot lotul valid, în afară de accidentații Marinescu, Beța și Morar, iar din acest punct de vedere este un lucru îmbucurător. Hamza nu e la potențial maxim, iau în calcul să-l titularizez, dar o decizie finală o voi lua în ziua partidei. Oricum, aștept mult mai mult de la el, e un idol la Ploiești, dar trebuie să înțeleagă și să respecte tot ceea ce îi cer.”

Legat de jucătorii care în iarnă vor intra în ultimele 6 luni de contract, Contra a ținut să facă următoarele precizări: „Geraldo știu că va semna prelungirea, în zilele următoare Marinescu va parafa un nou angajament pentru încă doi ani, următorii vor fi Achim și Jean Sony Alcenat, așteptăm răspunsul lui Guilherme și sunt semne de întrebare la Boudjemaa și Manasse Enza-Yamissi, fotbaliști care și-au exprimat dorința de a pleca de la Petrolul”.

După antrenamentul închis de mâine dimineață, care se va desfășura pe stadionul ”Ilie Oană”, galben-albaștrii vor intra în cantonament la București, urmând să revină acasă în cursul zilei de luni.

fcpetrolul.ro