Cu actualul nivel de taxare de 24% la produsele alimentare, în România se înregistrează unele dintre cele mai ridicate cote ale fiscalităţii de pe tot continentul. Ce se va întâmpla dacă taxa va ajunge la 9%?
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a reluat ideea unei cote de TVA reduse la carne, pe modelul celei la produse de panificaţie, reducere care ar trebui să fie aplicată şi la produsele bio.
„Impactul bugar dacă TVA scade la produsele bio va fi mai mic, aşa că avem o prioritate din a reduce TVA de la 24% la 9% la produsele bio. Cât despre scăderea TVA la carne, ne dorim acest lucru, pentru că în acest domeniu, evaziunea fiscală este foarte mare”, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin” la Romania TV. El a mai spus că va trimite propunerea de reducere a TVA la carne şi produse din carne la Ministerul de Finanţe.
Ideea aplicării unei cote reduse de TVA la carne şi produse din carne a fost avansată acum o lună de oficiali de la Agricultură, după evaluarea impactului reducerii TVA la pâine şi produse de panificaţie. Cel mai probabil, dacă se va aplica, va intra în vigoare la jumătatea anului viitor.
Cititi mai multe pe www.economica.net .