Larisa Iordache, medalie de aur la Cupa Mondialã la gimnasticã

La Cupa Mondială de la Glasgow au participat cei mai buni opt gimnaşti, la feminin şi masculin, conform ierarhiei de la ultima ediţie a Campionatului Mondial. Cele opt gimnaste participante la Cupa Mondială de la Glasgow au fost: Vanessa Ferrari (Italia, dublă campioană olimpică şi campioană mondială), Elizabeth Price (SUA, câştigătoarea din 2012 a etapelor de Cupă Mondială de la Stuttgart şi Glasgow), Ruby Harrold (Marea Britanie), Carlotta Ferlito (Italia, vicecampioană olimpică şi europeană), Roxana Popa Nedelcu (Spania), Asuka Teramoto (Japonia), Larisa Iordache, medaliată cu bronz la JO din 2012 şi campioană europeană în 2013, şi Raer Theaker (Marea Britanie), sportiva noastră fiind cea care a obţinut medalia de aur. Pe podium au mai urcat gimnastele Elizabeth Price (SUA) – medalie de argint, respectiv Vanessa Ferrari (Italia) – medalie de bronz.

România a învins Tunisia în primul sãu meci de la CM de handbal feminin din Serbia

Naţionala de handbal feminin a României a învins, sâmbătă, la Novi Sad, reprezentativa similară a Tunisiei, cu scorul de 27-17 (15-8), în meciul de debut din grupa D a Campionatului Mondial din Serbia. România a avut un debut excelent la Mondiale, în faţa campioanei Africii, Tunisia, pe care doar a văzut-o la un turneu amical în Franţa. Tricolorele au condus încă din primele minute, cu 5-1, apoi cu 9-3 (minutul 16), pentru ca la pauză tabela să arate un avantaj liniştitor al echipei antrenate de Gheorghe Tadici, scor 15-8. Cursul jocului a fost acelaşi şi în repriza secundă, cu România la “timonă”, 20-10 (min. 39) şi 23-13 (min. 50), astfel că victoria a venit firesc pentru reprezentativa noastră, scor final 27-17. Jucătoarea meciului declarată de către IHF a fost interul României, Gabriela Perianu.
Marcatoare:
România – Perianu 6 goluri, Neagu 6, Nechita 4, Brădeanu 3, Ardean-Elisei 3, Manea 2, Buceschi 1, Ciuciulete 1, Pîrvuţ 1
Tunisia – Chebbah 5 goluri, Dhaouadi 3, Toumi 3, Kouki 2, Daoula 1, Elghaoui 1, Sfar 1, Jaouadi 1.
Campioana mondială en-titre este Norvegia, la ediţia din 2011 România clasându-se pe locul 13.
România are în palmares trei medalii mondiale: aur în 1962, respectiv argint în 1973 şi 2005. Cea mai slabă clasare a tricolorelor la CM a fost la ediţia din 2001, locul 17.
De asemenea, trebuie remarcat faptul că România este singura echipă naţională feminină din lume care a participat la toate turneele finale ale Campionatelor Mondiale, începând cu 1957.