În ultima săptămână, poliţiştii români, împreună cu partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen, au depistat 196 de persoane şi 41 de autoturisme ce fac obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.
Astfel, în perioada 30 noiembrie – 6 decembrie 2013, autorităţile de aplicare a legii din România au localizat, pe teritoriul ţării noastre, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului “Sirene”, 114 persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen). Au fost puse în aplicare 22 de mandate europene de arestare, s-au identificat cinci persoane care erau semnalate ca fiind dispărute din statele membre şi au fost depistate alte 44 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.
Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 35 de autoturisme care erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale.
De asemenea, 82 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii.