• Ieri, a fost votat bugetul local al municipiului pe 2014

Întruniţi în şedinţă extraordinară, ieri, aleşii locali au supus discuţiei şi votului cele mai importante proiecte ce vizează activitatea unei administraţii publice – adoptarea bugetului Primăriei Ploieşti şi al instituţiilor aflate în subordinea legislativului local. Conform proiectului aprobat, veniturile totale ale bugetului local al municipiului Ploieşti estimate a se realiza anul acesta sunt în sumă de 714,2 milioane de lei (pentru secţiunea de funcţionare peste 434 de milioane de lei, iar pentru secţiunea dezvoltare – peste 280 milioane de lei). Conform listei de investiţii preconizate a se realiza anul acesta, s-au alocat bani pentru reparaţii curente ale străzilor – chiar în şedinţa de ieri fiind aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea unor artere cunoscute din municipiu, printre acestea regăsindu-se străzile Sinăii, Băneşti, Ştrandului, August Treboniu Laurian – pentru şcoli, spitale şi celalte instituţii publice din municipiu. În intervenţiile făcute în plenul şedinţei de consiliu, primarul Iulian Bădescu a ţinut să precizeze că la nivelul municipalităţii există şi un fond de rezervă, o parte din bani urmând să fie alocaţi pentru acordarea de ajutoare municipale, respectiv a gratuităţii la transportul în comun de călători pentru toţi ploieştenii care au venituri lunare sub 30 de milioane de lei vechi. Edilul a menţionat că această facilitate “are acoperire legală”, un proiect de hotărâre pe această temă urmând să fie supus dezbaterii şi votului aleşilor ploieşteni într-o şedinţă viitoare, întrucât gratuităţile menţionate urmează să se pună în aplicare odată cu demararea lucrărilor de reabilitare a liniilor de tramvai.
În ceea ce priveşte veniturile totale ale administraţiei locale, primarul Iulian Bădescu a ţinut să facă precizarea că “atât anul acesta, cât şi anul viitor, la capitolul investiţii, Ploieştiul va beneficia de cei mai mulţi bani pe care i-a avut în istoria sa ca municipiu. Anul acesta şi anul viitor, în Ploieşti se va investi cât în zece ani. Acest lucru se datorează fondurilor europene accesate pentru proiectele care vizează dezvoltarea oraşului, respectiv reabilitarea liniilor de tramvai, amenajarea Parcului municipal vest, pasajul din zona Mărăşeşti”.
De menţionat că ieri, în afara ordinii de zi, suplimentar a mai fost introdus şi proiectul de hotărâre care viza suspendarea executării contractului de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară “Lupii Galbeni 2012”. Dar, când a fost să se discute şi să se supună votului, acesta fiind ultimul punct al ordinii de zi, câţiva dintre consilieri au părăsit sala de şedinţe, iar pentru că nu mai era întrunit cvorumul necesar pentru supunerea la vot, şedinţa s-a suspendat, iar proiectul menţionat nu s-a mai discutat.

N.DUMITRESCU