La nici două zile de când doi turişti erau să-şi piardă viaţa pe unul din cele mai periculoase trasee montane din Bucegi, un alt cuplu s-a aventurat pe acelaşi traseu, riscându-şi viaţa. Tinerii, o fată şi un băiat din Giurgiu, voiau să ajungă la Babele, însă au rămas blocaţi la jumătatea Văii Caraiman. Au rătăcit traseul şi au ajuns într-un loc unde au rămas pur şi simplu blocaţi. Ore în şir au petrecut aventurierii pe munte îngheţaţi şi speriaţi, până când salvamontiştii şi jandarmii montani au reuşit să îi găsească şi să îi coboare teferi în oraş.
Tinerii din Giurgiu au pornit la orele prânzului din Buşteni către platoul Bucegilor, la Babele. Au ales unul dintre cele mai grele trasee montane din Bucegi, şi anume Valea Caraiman, de altfel care este şi închis pe timpul iernii. Turiştii au ignorat complet indicatoarele de la intrarea în pădure şi chiar dacă nici măcar nu erau echipaţi de o astfel de drumeţie s-au aventurat pe munte. Numai că, au rătăcit traseul şi au ajuns într-o zonă greu accesibilă, rămânând blocaţi. Atunci când s-a înnoptat ei au sunat la 112 după ajutor. Epuizaţi şi înfriguraţi, la ora 3 dimineaţa aventurierii au fost coborâţi de pe munte şi culmea erau mai degrabă deranjaţi de prezenţa jurnaliştilor decât de propria inconştienţă.
În total, aproape 11 ore le-au petrecut prin zăpadă până s-au adăpostit sub o stâncă, iar alte 4 ore a durat acţiunea de recuperare a lor. Pentru a putea fi coborâti, echipa formată din salvamontişti şi jandarmi montani au folosit tehnici de alpinism, inclusiv corzi şi pioleţi.
Turiştii sunt sfătuiţi să nu mai pornească pe traseele montane din abruptul prahovean, deoarece toate sunt închise până la primăvară, iar cei care doresc să ajungă pe platoul Bucegi o pot face cu telecabina.