Un număr de aproximativ 40 de cercetași din Centrul Local Scout Sf. Tereza București cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, au poposit pentru o zi la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia, pentru a beneficia de o instruire de iarnă în mediul montan din partea instructorilor jandarmi specializați în acest domeniu.
Cadrele militare din conducerea unitatii, au prezentat copiilor, activitățile și misiunile Centrului și în special a jandarmilor montani. A urmat apoi partea practică, la care au participat activ și micii cercetași, unde instructorii Centrului au prezentat tehnica și materialele montane, mijloacele de transport pentru deplasarea pe munte, respectiv ATV-urile și UTV-urile din dotarea jandarmilor montani, reguli de echipare și deplasare în munți, exerciții de căutare-salvare în avalanșă.
Copiii s-au declarat mai mult decât încântaţi după ce au văzut cu ce lucrează jandarmii de la Centrul Montan Sinaia. La dispoziţia celor mici au stat specialişti în salvări montane care au explicat copiilor tehnica şi modul de salvare a celor prinşi de avalanşă.
Copiii au fost fascinaţi de echipamentul folosit de jandarmi şi spun că şi-ar dori să urmeze o carieră în domeniu.
La finalul activității de pregătire montană, toți participanții au primit diplome, pliante cu instrucțiuni și reguli de deplasare în mediul montan.