În cursul zilei de astazi, 18 februarie 2014, începând cu ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, sala de 200 de locuri, directorul Poliției Locale Ploiești, dl Cristi Toader, a înmânat 61 de legitimații de voluntar persoanelor care vor desfășura activități comune cu polițiștii locali ce au ca scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale, păstrarea unui climat de ordine și liniște publică.
Aceștia au semnat un contract de voluntariat, valabil până la sfârșitul anului, în care sunt menționate drepturile și obligațiile ambelor părți. Alături de alți 40 de voluntari, care au această calitate de la jumătatea anului trecut, au fost instruiți cu privire la aspectele generale și specifice acțiunilor ce vor fi întreprinse de comun acord.
De asemenea, în momentul în care vor observa, în timpul deplasărilor, fapte cu caracter contravențional, voluntarii vor lua legătura cu echipajele Poliției Locale Ploiești aflate în patrulare sau vor anunța dispeceratul instituției la numărul de telefon 0244 954.
Voluntarii au obligația de a păstra confidențialitatea datelor, de a transmite informații clare și precise, cu respectarea ariei de competențe a Poliției Locale Ploiești.
Colaborarea dintre Poliția Locală Ploiești și persoanele care desfășoară activități de voluntariat se dorește a fi una benefică pentru comunitatea locală, pentru respectarea normelor de conviețuire socială.