După stagiile din Antalya și cele două zile libere primite din partea tehnicianului Cosmin Contra, fotbaliștii Petrolului au intrat începând de azi dimineață în programul săptămânal de antrenamente cu gândul la primul joc oficial al anului, cel de duminică, de la Brașov.
Reveniti sâmbătă seară în țară după cel de-al doilea cantonament de la Belek, galben-albaștrii au efectuat, marți dimineață, primul antrenament al săptămânii, pe stadionul ”Ilie Oană”. Deschisă presei în primul sfert de oră, sedința de pregătire a fost una complexă, în care Cosmin Contra a impus serii de alergări, dar și mai multe exerciții cu mingea, urmărind, în principal, păstarea posesiei pe spații reduse.
Dacă de la venirea sa la Petrolul s-a pregătit separat, sub atenta supraveghere a preparatorilor fizici, atacantul Toto Tamuz a făcut astăzi primul antrenament alături de restul colegilor, singurul absent fiind, în continuare, Laurențiu Marinescu, rămas în sala de forță. Juan Albin și Filipe Teixeira au avut și ei un program special, însă ambii au reușit să iasă și pe teren, primul a participat la incălzire cu ceilalți coechipieri, fiind inclus și la jocurile ”5 contra 2”, iar cel de-al doilea s-a rezumat la alergări ușoare, resimțindu-se după miozita suferită în Antalya.
Găzarii vor continua să se pregătească și miercuri tot pe propriul teren, plecarea spre Brașov urmând să aibă loc în cursul zilei de sâmbătă.
Imagini de la antrenamentul de marți al lupilor le puteți viziona pe FCPTV aici.
Conducerea s-a întâlnit cu suporterii
Luni seară, la stadion, a avut loc o întâlnire între conducerea clubului, reprezentată de patronul Dan Capră și de directorul executiv Alexandru Crângu, și liderii suporterilor petroliști. Discuția a durat mai bine de două ore și a avut darul de a lămuri și detensiona relația dintre oficiali și o parte a fanilor, cei din urmă fiind puși în temă cu toată activitatea clubului din ultimii doi ani și cu strategia stabilită pentru acest sezon. La capătul întâlnirii, în care li s-a explicat și demonstrat că nu există niciun motiv de îngrijorare privind prezentul și viitorul Petrolului, suporterii au plecat împăcați și au dat asigurări că vor susține echipa ca și până acum.
Chirita, convocat la naționala Under 18
Întors din Antalya, unde a fost prezent în ambele cantonamente ale Petrolului, mijlocașul Alexandru Chiriță a fost chemat la reprezentativa U18. Tânărul fotbalist a plecat la lot încă de luni dimineață, astfel că nu a participat la antrenamentul de marți. După o săptămână de pregătire la Mogoșoaia, tricolorii mici vor pleca într-un turneu în Italia.

fcpetrolul.ro