Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a avut ieri, 11 februarie a.c., întâlniri cu beneficiarii proiectelor implementate în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu şi în cadrul Programului Operaţional Transport. La întâlnirea cu beneficiarii POS Mediu a participat şi ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb.

Fondurile structurale şi de coeziune alocate României pentru cele două programe operaţionale menţionate sunt de peste 8,8 miliarde de euro, adică 46% din total.

“În acest an toţi actorii implicaţi în absorbţia fondurilor europene trebuie să aibă o abordare pragmatică pentru a reuşi să fim eficienţi şi să solicităm Comisiei Europene rambursarea unei sume cât mai mari din fondurile alocate. Pentru atingerea acestui scop, un mijloc este accelerarea semnificativă a implementării proiectelor de infrastructură, importante din punct de vedere economic şi social”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Rata de absorbţie curentă la nivelul POS Mediu era de 27% la finalul lunii ianuarie 2014, suma solicitată fiind de aproape 1,2 miliarde de euro. La nivelul POS Transport, rata de absorbţie curentă era peste 31% la sfârşitul lunii ianuarie a.c., suma solicitată spre rambursare fiind de peste 1,38 miliarde de euro.

Rata de absorbţie curentă a fondurilor structurale şi de coeziune era de aproximativ 34% la sfârşitul lunii ianuarie 2014.