România va găzdui primul Campionat European de baschet 3X3 din istorie

România va organiza primul Campionat European de baschet 3×3 din istorie. Anunţul a fost făcut marţi de FIBA Europe, forul care guvernează baschetul european. Competiţia va avea loc la Bucureşti, în luna septembrie a acestui an, de către Federaţia Română de Baschet în colaborare cu Sport Arena, compania care organizează de zece sezoane cel mai important campionat de baschet 3×3 din România, Sport Arena Streetball. “Bucureştiul este considerat, nu numai în Europa, dar şi în lume, drept capitala neoficială a baschetului 3×3. Acordarea organizării acestui Campionat European este o continuare a cooperării dintre FIBA Europe şi oraşul Bucureşti, capitala României fiind anul trecut gazda primului turneu din circuitul european 3×3 Euro Tour”, a declarat preşedintele interimar al FIBA Europe, Cyriel Coomans. “Ne bucurăm că am primit organizarea acestui eveniment important. Este un lucru extraordinar, mai ales că este prima ediţie din istorie. Desigur, vom fi obligaţi să ne prezentăm, atât din punct de vedere organizatoric, cât şi sportiv la cel mai înalt nivel. Sunt convins că va fi o reuşită şi că putem demonstra că România poate organiza competiţii majore europene”, a declarant şi Horia Păun, preşedintele FR Baschet. După ce anul trecut FIBA Europe lansa, tot la Bucureşti, primul circuit european de baschet 3×3, care a fost alcătuit din zece turnee, în zece oraşe europene, anul acesta capitala României va fi din nou în centrul atenţiei baschetului european. “Cred că experienţa acumulată de Sport Arena, în parteneriat cu FR Baschet, în cei zece ani de organizare a competiţiilor de 3×3 a asigurat candidaturii greutatea necesară. Ca români, suntem foarte mândri că vom organiza o competiţie atât de importantă şi cu o semnificaţie istorică, având în vedere că este prima ediţie organizată vreodată”, a declarat Vlad Constantinescu, manager al turneului Sport Arena Streetball. Vor fi organizate trei turnee de calificare, la care şi-au anunţat prezenţa 32 de echipe la masculin şi 27 la feminin, urmând ca la turneul final să participe 16 echipe naţionale, atât la masculin, cât şi la feminin. România este calificată direct, ca ţară organizatoare.

Stadionul „Ion Oblemenco” a trecut în administrarea Consiliul Local Craiova

Stadionul Ion Oblemenco a fost trecut de Guvern din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în cea a Consiliului Local al municipiului Craiova, care se obligă să modernizeze complexul şi să asigure, “în măsura posibilităţilor”, gratuitatea acţiunilor sportive ale ministerului. Tot către Consiliul Local Craiova au fost trecute, prin hotărâre de Guvern, şi alte imobile, precum Centrul de Recuperare “Lunca”, microhotelul Stadion şi terenurile de tenis din incintă.
În ianuarie 2013, primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, anunţa că autorităţile locale vor susţine construirea unei arene de nivel european în locul stadionului “Ion Oblemenco”.
La 16 mai 2013, edilul a prezentat macheta noii arene, aceasta urmând să aibă 40.000 de locuri, în urma unei investiţii de aproximativ 100 de milioane de euro, cel mai probabil fonduri europene. Potrivit proiectului prezentat atunci, arhitectura stadionului este inspirată din lucrarea “Domnişoara Pogany” a lui Constantin Brâncuşi.

Ovidiu Haţegan arbitrează meciul Napoli – Swansea din Liga Europa

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru meciul Napoli – Swansea, care va avea loc, astăzi, de la ora 20.00, în manşa secundă a 16-imilor Ligii Europa. Ovidiu Haţegan va fi ajutat la cele două linii de Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, în timp ce rezervă va fi Radu Ghinguleac. Asistenţi suplimenatri vor fi Sebastian Colţescu şi Istvan Kovacs. Meciul Napoli (Italia) – Swansea (Anglia) se dispută, astăzi, de la ora 20.00, în manşa secundă a 16-imilor Ligii Europa. În tur, scorul a fost egal, 0-0.