Farul Constanța – CSU Asesoft 53-113 (23-65)

Farul: Olteanu, Stănescu, Filip, Trandafir, Isleam
CSU Asesoft: Popovic, Guțoaia, Krapic, Burlacu, Tica

La malul mării, CSU Asesoft a avut parte de o repetiție utilă înaintea derbiului cu CSM Oradea, de la finele săptămânii. Într-o partidă menită să îmbrățișeze un deznodământ ușor de anticipat, ploieștenii au mai trecut o dată prin materie, pentru a se prezenta, siguri pe ei, la ora meciului cu bihorenii.

În fața unui adversar din subsolul ierarhiei, Arnautovic a încercat să experimenteze diferite formule de echipă. Dacă, la început, tehnicianul campioanei a aliniat o garnitură cu o medie de înălțime mai mare, prin coborârea lui Guțoaia pe poziția 2 și a lui Krapic în rolul „extremei mici”, pe parcurs, banca tehnică a ploieștenilor a luat și alte decizii inovatoare.

Popovic a „interpretat”, minute bune, partitura fundașului ofensiv, în condițiile în care lui Adamovic i-a fost încredințată misiunea de a gestiona atacurile, însă toate aceste permutări nu au afectat, în niciun moment, cursul normal al jocului. Burlacu și Krapic nu au făcut rabat de la efort în prima repriză, având libertatea de a-și tria aruncările, pentru un total de 33 de puncte, cu zece mai multe decât întreaga echipă a Farului, în care Cezar Stănescu a jucat rolul principal.

Odată cu trecerea timpului, Arnautovic i-a introdus, pe rând, și pe cei mai tineri componenți ai lotului. Obișnuit să adune puncte în „căciulă”, Negoițescu și-a reglat tirul din spatele semicercului, ajungând rapid la 14 puncte marcate în fața unei echipe ceva mai productive în plan ofensiv. Veteranul de 38 de ani, Senai Isleam, a strâns cu grijă reușite de lângă coș, iar Adrian Trandafir l-a acompaniat de la linia de fault.

Fără Guțoaia în ultimul sfert – eliminat din cauza greșelilor personale, campionii au continuat să dicteze ritmul, în ciuda schimbărilor numeroase făcute de Arnautovic. După ce a lăsat o bună impresie în jocul tur, Andrei Ene a recidivat și pe terenul Farului, iar Dumitrescu și Movileanu, doi dintre principalii realizatori ai echipei satelit, și-au primit minutele pe finalul întâlnirii.

Meciul de la Constanța va putea fi urmărit, înregistrat, la Prahova TV, joi, cu începere de la ora 14:30.