În debutul sezonului, înfrângerea de la Mediaș îi „revigora” pe campioni, care, la puțin timp după aceea, „detonau bomba” la Moscova, câștigând pe terenul lui Khimki. Întorcându-ne la momentul actual, ardelenii sunt pe punctul să abandoneze aventura din EuroChallenge și, coincidență sau nu, la zece zile după meciul cu ploieștenii au programat tot un examen în Rusia, la Samara. În speranța reeditării scenariului, confruntarea din această seară are toate șansele să-i „călească” pe oaspeți și, în același timp, să le netezească drumul către prima poziție elevilor lui Arnautovic.

Aflată pe un trend ascendent din punct de vedere al rezultatelor, victoria din „thriller”-ul cu BC Timișoara fiind dublată, vineri seară, la Chiajna, CSU Asesoft caută să se înscrie la zi în Liga Națională, promovând „restanța” împotriva Gazului. La prima vedere, duelul din Sala Olimpia pleacă de la anumite coordonate potrivnice medieșenilor, influențate de accidentările ivite în ultima perioadă.

Fără Andrei Mandache, cel mai abil fundaș român din spatele semicercului și, totodată, o piesă fundamentală pe „tabla de șah” a lui Marcel Țenter, problemele de aceeași natură ale grecului Giorgos Tsiaras trec în plan secund. În aceste condiții, rotația ardelenilor a avut în mod cert de suferit în ultimele etape, iar titularii – a căror medie a minutelor jucate a crescut simțitor – au părut că nu pot căra de unii singuri Gazul în spate.

Excluzând „antrenamentul” cu Farul, oaspeții au obținut un singur succes în 2014 – și acela după prelungiri, cu SCM Craiova, pierzând pe teren propriu cu BC Mureș și cedând destul de clar cu Antwerp, Krasnye Samara și Tartu Rock, în EuroChallenge. Poate singura „bucurie” pentru banca tehnică o reprezintă înregimentarea sârbului Bojan Radetic, o extremă de forță aflată și în vizorul lui BCM U Pitești, în urmă cu două sezoane, și care, cel puțin pentru moment, ar trebui să mai „topească” din minutele lui Bogavac.

Perioada nefastă prin care trece trupa lui Țenter se traduce printr-un modest loc 11 în Liga Națională, iar premisele pesimiste, de ratare a play-off-ului, par să capete o oarecare nuanță de realism. Cu siguranță însă, meciul din „Olimpia” nu va fi unul deloc ușor pentru campioni, care doar printr-o evoluție exactă vor putea înlătura adrenalina finalurilor încinse, în tentativa de a exercita o presiune constantă în lupta la vârf.