Prima zi de primăvară aduce o vreme mai caldă decât ar fi normal, chiar deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, unde soarele va fi prezent pe cer mare parte din zi şi doar izolat cad şi câţiva stropi de ploaie.

În schimb în sudul şi estul ţării norii persistă şi încă plouă pe alocuri în cursul zilei. Iar la munte, la peste 15.000 de metri altitudine, mai ales în Carpaţii Meridionali şi Orientali, trecător vor fi şi lapoviţe sau ninsori slabe. Vântul devine şi el mai alert nu doar în Banat ci şi în Dobrogea, Moldova şi zona de munte, iar la amiză termeometrele vor indică cel mult 3 grade în Moldova, dar în Banat vor fi , din nou, 16 grade foarte generoase.

Duminică vor fi din nou temperaturi mai mari decât mediile climatologice ale perioadei, însă nu sunt şanse că norii să lase loc soarelui aproape nicăieri în ţară. Iar ploile sunt şi ele prezente pe suprafeţe extinse din sudul şi estul ţării, iar după-amiază se extind la nivel local şi în celelalte regiuni. Şi nu vorbim despre câţiva stropi ci de cantităţi de apă ce depăşesc 20 l/mp izolat în Oltenia, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, precum şi în Subcarpaţii Getici. Şi tot la munte, iar noaptea şi prin dealurile Moldovei şi în estul Transilvaniei, apar şi câteva lapoviţe şi ninsori. Vântul rămâne în continuare mai sprinten în sudul şi centrul ţării, că şi în zona de munte, iar la amiază vor fi temperaturi de la 3 grade în Moldova şi în depresiunile Carpaţilor Orientali, până în jurul valorii de 14 grade în regiunile vestice.

Luni, deşi vremea se menţine închisă, temperaturile vor fi în mare parte din ţară mai ridicate decât ar trebui pentru dată din calendar, cu valori la amaiza de la 5 grade în nordul Moldovei până la 13 grade în Lunca Dunării. Însă ploile sunt în continuare prezente, local ziua, cu precădere în reigunile estice ale ţării noastre, iar noapta mai ales în cele din sud şi sud-est. Iar în zona de munte, iar la începutul intervalului posibil pe alocuri şi în Moldova, încă mai sunt câteva lapoviţe şi ninsori. Iar pe creşte înalte de munte şi vântul rămâne alert.

Marţi tot mohorâtă se anunţă vremea, dar şi uşor mai caldă îndeosebi în vestul şi sud-vestul ţării, unde tempraturile mai cresc puţin. Plouă însă, în general slab cantitativ, dar pe arii extinse în toate regiunile ţării, iar la munte încă mai sunt şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Iar vântul continuă s dea semne de agitaţie în zona montantă, precum şi în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Prin urmare, maximele amiezii vor fi cuprinse între 5 şi 14 grade la scară întregii ţări, iar tendinţa este că şi în zilele următoare să ne bucurăm tot de temerpaturi mai mari decât normele începutului de martie, chiar dacă ploile vor fi în continuare prezente în majoritatea regiunilor, iar la munte va mai ninge trecător. Cam ploioase Babele în acest an, să sperăm că Moşii vin cu vreme ceva mai însorită.