• Valoarea estimată a investiţiei – finanţată din fonduri europene – este de 67 de milioane de lei

Municipalitatea ploieşteană a lansat, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), anunţul de organizare a licitaţiei pentru desemnarea constructorului care va ridica pasajul suprateran peste calea ferată Bucureşti – Braşov, din apropierea Gării de Vest din Ploieşti.

Obiectul contractului de lucrări care va fi semnat după finalizarea procedurii de achiziţie îl reprezintă realizarea unui pasaj suprateran peste cele cinci fire de cale ferată, în prelungirea străzii Mărăşeşti din municipiul Ploieşti. Lucrările de construire a pasajului implică ridicarea pasajului suprateran propriu-zis, cu o lungime de 471 de metri şi care va avea patru benzi, dar şi lărgirea de la două – la patru benzi a tronsonului străzii Mărăşeşti pe o lungime de 250 de metri. Potrivit documentaţiei de atribuire, proiectul – finanţat din fonduri europene – presupune, pe de altă parte, şi realizarea unui sens giratoriu care să faciliteze accesul către DN1 (centura municipiului Ploieşti), către autostrada A3 şi către viitorul parc din vestul oraşului, precum şi către platforma industrială Brazi, cartierul Mitică Apostol şi către comuna Târgşoru Vechi. Alte lucrări incluse în acest proiect vizează construirea a patru drumuri de acces pentru riverani de-a lungul pasajului suprateran, realizarea iluminatului stradal atât pentru pasaj, cât şi pentru drumurile de acces ce vor fi construite, iar ca lucrări adiacente – realizarea sistemului de canalizare pentru colectarea şi evacuarea apelor pluviale şi devierea sau înlocuirea unor reţele de utilităţi.
Valoarea estimată a contractului de lucrări este de aproximativ 67 de milioane de lei fără TVA, din care valoarea aferentă execuţiei lucrărilor se ridică la circa 65,4 milioane de lei, iar restul banilor (2,42% din total) vor fi destinaţi acoperirii eventualelor cheltuieli pentru lucrări diverse sau neprevăzute.
Deschiderea ofertelor este programată pentru data de 2 aprilie 2014, la sediul autorităţii contractante – Primăria Ploieşti.
Contractul de finanţare din fonduri europene a proiectului a fost semnat în luna noiembrie 2013 şi face parte din Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Creştere Ploieşti-Prahova.
Ca urmare a realizării acestei investiţii, se va reduce timpul de călătorie înspre şi dinspre Ploieşti, zona fiind cunoscută în prezent drept una cu probleme de fluenţă în trafic.
V.STOICA