Aventura de pe munte a doi turişti, un bărbat şi o femeie, se putea termina prost după ce au rămas blocaţi, aseară, pe un traseu montan din Masivul Bucegi, cerând ajutor prin telefon. După o acţiune dificilă, pe timp de noapte, salvatorii i-au adus pe turişti în siguranţă la poalele muntelui.
Fără să se intereseze de dificultatea traseului şi fără să fie echipaţi, cei doi, un tânăr din Anglia şi prietena lui din Bucureşti, s-au hotărât să urce din Buşteni, pe Valea Caraiman până la Babele. La un moment dat ajunşi pe firul văii au rătăcit drumul din cauza întunericului şi s-au blocat. După ce i-au contactat pe salvamontişti, turiştii au încercat să le dea acestora câteva repere care să-i ajute să stabilească locul unde s-ar afla.
Salvatorii montani spun că traseu montan Jepii Mici, este interzis pe timp de iarnă fiind unul dintre cele mai periculoase trasee din Masivul Bucegi. Cei doi ar fi putut pieri cu uşurinţă prin hipotermie, luaţi de avalanşă sau chiar mâncaţi de sălbăticiuni.
Pentru că s-a lăsat noaptea, iar temperatura a scăzut brusc sub zero grade, echipele de salvatori au pornit în căutarea turiştilor. Ca urmare a indiciilor primite prin telefon, salvamontiştii i-au găsit la timp pe turişti.
Salvamontiştii spun că cei doi turişti au dat dovadă de inconştienţă după ce s-au aventurat pe un traseu interzis pe timp de iarnă, mai ales că nu erau echipaţi corespunzător.
După o acţiune care a durat aproape 4 ore şi nu lipsită de primejdii, cei doi au fost aduşi în siguranţă la poalele muntelui.