Vremea foarte frumoasă a atras ca un magnet turiştii care au ţinut să ofere marţisoare de 1 martie la poalele muntilor. Mai mult, şi hotelierii s-au pregătit cu surprize pentru doamnele şi domnisoarele care le vor calca pragul în acest weekend.
Încă de la primele ore ale dimineţii, turiştii au luat cu asalt staţiunile Sinaia, Buşteni sau Azuga. Sosirea primăverii se anunţă cu temperaturi ridicate şi cer senin, condiţii tocmai bune pentru plimbări în aer liber într-un peisaj magnific, la poalele munţilor. Şi preţurile mici, de extrasezon, au contat atunci când turiştii au ales sa petreacă de 1 martie în staţiunile pe Valea Prahovei. Proprietarii de pensiuni se aşteaptă ca weekend-ul să fie foarte aglomerat şi aşteaptă turiştii asa cum se cuvine. În semn de “bun venit” aceştia s-au aprovizionat din timp cu flori şi marţişoare.
Gestul gazdelor care au dorit în acest fel să puncteze sosirea primăverii le-a luat prin surprindere pe doamne.
Iar surprizele nu se opresc aici. La fel ca în fiecare an de 1 martie, autorităţile locale din staţiunea Buşteni vor oferi ghivece cu flori şi martisoare tuturor doamnelor şi domnişoarelor care vor vizita centrul staţiunii la orele prânzului. În plus, majoritatea restaurantelor au pregătit programe speciale cu meniuri deosebite şi muzica bună, astfel încât doamnele şi domnisoarele să nu uite prea curând acest început de primăvara petrecut la munte.