Ploieștenii au pierdut ultimul amical al perioadei de pregătire, cedând la limită, scor 1-2, în fața lui Terek Grozny, formația ex-petroliștilor Gicu Grozav și Jeremy Bokila, dar antrenorul Cosmin Contra n-a fost afectat neapărat de rezultat, ci de faptul că lupii au primit golul doi pe final de meci și dintr-o fază fixă.

La căpătul celui de-al doilea cantonament de la Belek, Contra a încercat să alinieze la startul amicalului cu Terek o formulă cât mai apropiată celei pe care intenționează să o folosească în campionat, forțat și de unele indisponibilități.Tehnicianul galben-albaștrilor și-a dorit determinare și agresivitate din partea elevilor săi, iar aceștia au început jocul potrivit planului. Cu Grozav și Bokila titulari, cecenii au avut prima ocazie după un prim sfert de oră echilibrat, în care fiecare dintre cele două echipe a vrut să aibă posesia cât mai mult. În minutul 16, fostul golgheter al Petrolului a șutat în bară, după ce s-a desprins din marcajul lui Manasse, acesta fiind unul dintre puținele dueluri directe câștigate de Bokila în fața apărătorului petrolist. Flancul stâng al trupei lui Contra a funcționat bine în prima repriză, revenirea după accidentare a lui Teixeira, care și-a depășit adversarii prin combinații reușite cu Mutu, Zicu sau Guilhereme, reprezentând unul dintre câștiguri. În rest, ploaia deasă pornită în minutul 25, șutul lui Mutu pe lângă și lovitura liberă peste poartă a lui Grozav au fost singurele evenimente notabile până la pauză.

În partea secundă, Contra a efectuat două schimbări, apelând la De Lucas și Fernandez și, la prima fază de atac, același a avut șansa de a deschide scorul, dar balonul trimis puternic și pe jos a ocolit cadrul porții adverse. Introducerea lui Albin a dat un nou impuls ofensivei, însă cei care au marcat au fost cei de la Terek. În minutul 69, Maurisio a profitat de o respingere nefericită a defensivei petroliste și a șutat imparabil. Găzarii n-au acuzat șocul și au continuat să atace, fapt concretizat, în cele din urmă, de reușita lui Albin. Mijlocașul uruguayan a reluat cu capul, din plonjon, centrarea bună a lui Zicu, restabilind egalitatea. Într-un final de meci la fel de echilibrat ca și debutul, în minutul 87, Petrolul a încasat golul doi în urma unei faze fixe. Mingea din corner a ajuns la Maurisio, acesta a trimis o centrare șutată în fața porții, iar Komorowski, nemarcat, a reluat din cădere, îndeplinind o simplă formalitate.

În urma acestui rezultat, bilanțul lupilor în cele două cantonamente din Antalya numără trei înfrângeri, două victorii și tot atâtea egaluri, însă dincolo de rezultatele din meciurile amicale cel mai important aspect l-a reprezentat pregătirea efectuată în ultima lună. Una intensă, care îi conferă lui Cosmin Contra siguranța că elevii săi sunt gata de reluarea campionatului.

Petrolul – Terek 1-2

Marcatori: Albin (77) / Maurisio (69), Komorowski (87)

Petrolul: Pecanha – Alcenat (80 Achim), Geraldo, Manasse (82 Gerson), Guilherme (86 Beța) – Mustivar (46 De Lucas), Hoban (63 Albin) – Priso (46 Fernandez), Zicu (82 Camara), Teixeira (54 Romario) – Mutu (cpt)

Terek: Godzyur – Semenov, Ferreira, Komorowski, Kydriashov – Warken, Ivanov – Lebedenko, Kany, Grozav – Bokila

Declarație:

Ovidiu Hoban: ”Am făcut un meci bun, însă am primit golul doi dintr-o fază fixă și e normal ca Mister să ne certe și să fie supărat. Odată cu acest amical am încheiat perioada de pregătire și am intrat în linie dreaptă înaintea primului meci oficial. Suntem sută la sută pregătiți de reluarea campionatului și ne dorim să debutăm cu un succes la Brașov.”

Primul meci, primul gol pentru Albin

La primul joc din cele două cantonamente din Antalya, Juan Albin a avut o evoluție bună, reușind să și marcheze la aproape un sfert de ora de la intrarea sa în repriza secundă. Mijlocașul s-a pregătit separat o bună perioadă de timp, din cauza unor dureri în zona inghinală, dar s-a recuperat recent și a evoluat în ultimul amical de la Belek. Nu același lucru s-a întâmplat, din păcate, în cazul lui Laurențiu Marinescu, căpitanul având nevoie de ceva mai mult timp pentru a fi din nou apt de joc.

fcpetrolul.ro