1 Mai, Ziua Muncii, mancare – iata 3 notiuni extrem de aproape de sufletul romanilor care, in majoritate, sarbatoresc aceasta zi iesind la iarba verde – adica la gratar. Carnea bine fripta pe gratar, micii, cartofii copti sunt in centrul atentiei in zilele ce urmeaza.

Daca nu stim insa cum sa pregatim corect carnea la gratar ne punem sanatatea in pericol. Iar distractia de 1 Mai nu trebuie sa fie urmata invariabil de dureri de burta, stari de greata si toxiinfectii alimentare! Asadar, iata prima recomandare: profitati de statul in aer liber – daca tot se numeste „iesit la iarba verde” – si alternati perioadele de masa cu plimbari, jucat diverse jocuri (si cand spun asta ma refer la volei, fotbal sau bedminton, nu rummy si carti). Apoi, urmatoarea: atunci cand mergeti la iarba verde nu lasati alimentele – nici produsele de origine animala, nici legumele, nici fructele – sa stea in soare, deoarece sub actiunea caldurii puternice se pot altera rapid.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .