Petrolul a făcut cel mai bun meci de la venirea lui Răzvan Lucescu pe banca tehnică și s-a impus, luni seară, cu 3-0 în fața lui FC Botoșani, ultimele două goluri fiind reușite de Mutu și Marinescu, ambii reveniți după accidentări. Galben-albaștrii au ajuns la a treia victorie consecutivă și continuă cursa de urmărire a Astrei, în tentativa de a încheia sezonul pe locul secund.

Parcursul din 2014 al moldovenilor l-a pus în gardă pe Lucescu înaintea confruntării de luni seară, însă tehnicianul ploieștenilor a anticipat doar parțial potențialul adversarilor. În fapt, partida a fost la discreția lupilor care au atacat în valuri, iar oaspeții se pot considera norocoși că au scăpat doar cu o înfrângere la scor de neprezentare, avându-i ca principali aliați pe ghinionistul Tamuz și pe portarul Curileac. După un prim sfert de oră de tatonare, Tamuz a deschis seria ratărilor incredibile, irosind în minutele 19 și 20 două oportunități. A fost întrupt de Albin, 4 minute mai târziu, șut peste din poziție ideală, după care atacantul a recidivat în minutul 26, când a luftat centrarea pe jos venită de la Guilherme. Forcingul Petrolului s-a materializat abia în minutul 32, când Teixeira a trimis un șut în colțul lung și a dechis scorul. Prima repriză s-a încheiat nu înainte ca Tamuz să fie protagonistul unei alte ratări, imitat la scurt timp de Teixeira, a cărui ”scăriță”, în loc să modifice tabela, s-a lovit de Curileac.

Pauza n-a adus nicio schimbare în desfășurarea partidei, doar că găzarii și-au mai tras sufletul, după care au declanșat infernul la poarta adversă, iar până la final s-a jucat într-o singură direcție. Tamuz și-a reintrat în rolul de risipitor și a trimis în goalkeeper-ul moldovenilor, în minutul 61, dar penalty-ul i-a mai șters din nereușitele de până atunci. Intrat pe teren de doar 5 minute, Mutu și-a asumat responsabilitatea și a înscris, reușind primul său gol oficial în tricoul Petrolului. Partida avea să mai aducă o altă premieră, dar nu înainte ca Tamuz să nimerească și transversală, pentru a fi sigur că n-o să revadă niciodată înregistrarea acestui meci. Minutul 81 a adus pe stadion euforia unui gol, deși nu se marcase. Revenirea lui Laurențiu Marinescu a fost salutată în picioare de cei 10.000 de fani, căpitanul bifând primul său joc în actuala stagiune după o pauză de aproape un an. Iar ca tabloul serii să fie complet, Alcenat a pătruns în careu și a fost faultat de Curileac, generosul Mutu l-a lăsat pe Marinescu să execute, iar mijlocașul a transformat cu siguranță. O revenire pe care toată lumea o aștepta, dar imaginată doar de el în nopțile lungi ce au urmat accidentării de la Chiajna.

După al treilea succes la rând, lupii au demonstrat că și-au recăpătat tonusul ofensiv și se gândesc, începând de astăzi, la meciul de sâmbătă de la Timișoara. Și-au făcut deja loc în bagaje pentru alte 3 puncte…

fcpetrolul.ro