Pentru prima dată de la venirea sa la Petrolul, antrenorul galben-albaștrilor a avut la dispoziție toți jucătorii la antrenamentele din această săptămână, excepție făcând Vlad Morar, exclus din lot.

Victoria de la Constanța și programarea pentru luni, 28 aprilie, a partidei cu FC Botoșani, i-au permis lui Răzvan Lucescu să le dea petroliștilor două zile libere, astfel că prima ședință de pregătire a săptămânii s-a desfășurat miercuri, la Buftea. Tot acolo, gazarii s-au antrenat și în zilele de joi și vineri, tehnicianul putând lucra, în sfârșit, cu tot efectivul, în afara lui Morar, exclus din lot. Adrian Mutu și Laurențiu Marinescu se simt bine și s-au pregătit normal alături de ceilalți coechipieri, însă vineri ”Briliantul” a acuzat unele probleme musculare din cauza efortului susținut și s-a refăcut în sala de forță și la masaj. Chiar și în aceste condiții, decarul are șanse mari să fie inclus, din nou, în lot și pentru confruntarea cu moldovenii. Doi dintre juniorii Petrolului, fundașul Alexandru Radu și portarul Fabian Petrescu s-au antrenat și ei sub comanda lui Lucescu, Mister fiind mulțumit de modul în care ambii au făcut față cerințelor sale.

La sesiunea de vineri, după obișnuita încâlzire și un joc-școală cu diverse teme, lotul a fost împărțit în două, iar în timp ce mijlocașii ofensivi și atacanții au exersat finalizarea supravegheați de Răzvan Lucescu, secundul Laurențiu Roșu a lucrat cu mijlocașii defensivi și apărătorii. Antrenamentul s-a încheiat cu un joc liber de 10 minute pe teren redus, în care cei mai solicitați au fost portarii, ”întinși” bine în prealabil de către antrenorul Cătălin Grigore. Lupii vor încheia săptămâna cu alte două ședințe de pregătire, sâmbătă, la Mogoșoaia, și duminică, pe ”Ilie Oană”, iar luni, de la ora 21.00, vor disputa meciul cu FC Botoșani, din cadrul etape a 29-a a Ligii I.

Măldărășanu și Constantin au luat lecții

Foștii petroliști Marius Măldărășanu și Nicolae Constantin au urmărit toate antrenamentele găzarilor din această săptămână. Cei doi, care au lucrat cu Răzvan Lucescu pe vremea când evoluau la Rapid, urmează cursurile de antrenori și vor să îmbrățișeze această meserie, astfel că i-au cerut permisiunea fostului selecționer de a vedea întreg ciclul săptămânal de pregătire. ”Dincolo de teorie, cel mai important este să vezi cum se lucrează la antrenamente. Știam stilul lui Răzvan de pregătire, dar constat că a introdus foarte multe elemente noi, exact ceea ce se practică la marile echipe. Ne-a făcut mare plăcere să-l revedem și îi mulțumim că ne-a lăsat să furăm meserie, cum, de altfel, ne-am bucurat să-i vedem și pe actualii jucători ai Petrolului, cărora le ținem pumnii și le urăm baftă să termine sezonul pe locul 2, așa cum și-au propus”, a declarat Măldărășanu.

Vă așteptăm să celebrăm Petrolul pe 1 Mai!

Primul eveniment major al Campaniei ”Petrolul – 90 de ani” va avea loc pe 1 Mai, în centrul orașului, în cadrul unui spectacol grandios la care vor participa fostele glorii ale clubului și componenții actualei echipe. Sunt invitați toți foștii jucători ai Petrolului, indiferent de generațiile din care au făcut parte, aceștia fiind așteptați la ora 17.30 în zona VIP, situată în spatele scenei, între Palatul Administrativ și cel al Culturii. Seara se va încheia cu un concert Voltaj, însă organizatorii vor dedica Petrolului și zilele de 2,3 și 4 mai, când suporterii vor avea parte de concursuri și multe alte surprize în galben și albastru.

fcpetrolul.ro