Peste 3.000 de suporteri au ținut să-și revadă favoriții marți după-amiază și au asistat la antrenamentul deschis, atmosfera fiind una incendiară.

După 3 săptămâni de vacanță, lupii s-au reîntâlnit cu cel mai frumos public din România cu ocazia antrenamentului de marți, când antrenorul Răzvan Lucescu a condus cea de-a doua ședință de pregătire a zilei, având la dispoziție 26 de jucători. Miile de fani prezenți în tribuna a doua a stadionului ”Ilie Oană” i-au putut vedea din nou la lucru pe galben-albaștri, dar și pe cei mai noi dintre lupi, Patrick N’Koyi, Gevaro Nepomuceno, Jean-Alain Fanchon, Alberto Cobrea și Mirel Bolboașă fiind primiți cu mult entuziasm de întreaga asistență. Suporterii au creat o atmosferă identică întâlnită la jocurile Petrolului de pe teren propriu și le-au transmis idolilor că le-au simțit lipsa în această pauză și abia așteaptă începerea meciurilor oficiale, urându-le, totodată, succes în noua stagiune.

Înaintea antrenamentului de marți, însoțit de noii săi secunzi, Florin Pârvu și Nicolae Constantin, tehnicianul Răzvan Lucescu a punctat, în cadrul unei conferințe de presă, câteva aspecte legate de programul echipei, lotul de jucători, cantonamentul din Slovenia, obiectivele din noul sezon și ultimii sosiți în haita lupilor.

despre reluarea pregătirilor: ”Pentru mine începe un sezon nou, o luăm de la zero și acum am posibilitatea să transmit jucătorilor ideile mele despre pregătire și joc. Ne așteaptă o vară interesantă, cu multe meciuri în toate competițiile”.

despre lot: ”Avem nevoie de un lot echilibrat și trebuie să fim acoperiți pe toate posturile, astfel încât să știm că ne putem baza în orice moment pe fiecare dintre jucători. Mulți dintre băieți m-au surprins plăcut, pentru că au venit la pregătiri într-o formă fizică foarte bună”.

despre obiective: ”Știu că doriți să auziți vorbe mari, dar nu sunt ghicitor să știu ce se va întâmpla. E clar că va fi un grup de echipe, printre care și Petrolul, care se va bate pentru primele poziții. Promisiunea din partea noastră este că vom juca tot timpul cu foarte mare ambiție pentru a câștiga fiecare meci”.

despre stagiul din Slovenia: ”În cantonament sperăm să ne îmbunătățim calitatea fizică, unele aspecte de joc, chiar și defensiva, deși la acest capitol am stat foarte bine în sezonul trecut. Ne dorim să creștem în defensivă, grupul e construit pentru un sistem 4-2-3-1, dar vom încerca la unele jocuri amicale și un 4-4-2”.

despre Mutu: ”Faptul că el s-ar putea să se se afle în fața ultimului an al carierei de fotbalist este un factor motivant. A avut ghinion, s-a accidentat, dar acum este într-o formă bună și sunt sigur că, dacă nu va mai avea probleme, ne va ajuta foarte mult. Am discutat cu el, a venit foarte motivat la pregătiri, iar un talent fantastic ca el are obligația, pentru noi, să termine cu fruntea sus”.

despre noii veniți: ”De la cei care au venit acum mă aștept să se antreneze bine și să se implice total. Toți sunt fotbaliști valoroși și nu trebuie să-mi demonstreze nimic, e important să se integreze și să joace cât pot de bine”.

fcpetrolul.ro