F.T.

Zilele acestea, Poliţia Română acţionează cu forțe suplimentare pentru prinderea și tragerea la răspundere a șoferilor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, precum şi pentru asigurarea fluenţei traficului. În acest context, traficul rutier va fi supravegheat pe sectoarele de drum cu aflux ridicat de autovehicule – în special pe drumuri naționale și autostrăzi – nefiind omise, însă, nici celelalte artere de circulație.
Acțiunea a demarat pe 26 iunie și se va încheia mâine. La efectuarea controalelor, polițiștii rutieri sunt ajutați și de peste 400 de aparate radar din dotare, acestea fiind amplasate în cascadă. De exemplu, numai în prima zi a acțiunii – 26 iunie a.c., au fost constatate 65 de infracţiuni, și au fost date 9.401 de amenzi. Dintre acestea, peste 5.700 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Valoarea amenzilor date a fost de 1.948.858 de lei. De asemenea, poliţiştii au reţinut 313 permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 116 – pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 78 – pentru depăşiri neregulamentare, 20 – pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi 99 – pentru alte abateri de circulaţie.
În Prahova, s-au organizat și executat nouă acțiuni având drept scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați, cu aparatul etilotest, 230 de conducători auto și au fost controlate 102 autovehicule de transport persoane și mărfuri.
Polițiștii rutieri au constatat trei infracțiuni și 421 de contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră. Au fost aplicate 119 de amenzi pentru viteză excesivă; 66 – pentru neutilizarea centurii de siguranță, una – pentru consum de alcool etc. Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 27 permise de conducere şi au fost retrase nouă certificate de înmatriculare auto.