Ministrul Educației Remus Pricopie a susținut, duminică seară că una dintre prioritățile sale este reducerea diferențelor dintre nivelul promovabilității la bacalaureat al elevilor din mediul rural și cel al elevilor din mediul urban. În opinia sa, diferența de 20 de procente între nivelul promovabilității în mediul rural și cei din mediul urban este una îngrijorătoare.

Ministerul pe care îl conduce va folosi, în acest sens, o parte dintre fondurile structurale puse la dispoziție de Uniunea Europeană. Acestea vor fi folosite atât pentru pregătirea elevilor, absolvenți ai ciclului liceal, care nu au promovat examenul de bacalaureat cât și pentru aceia care nu au finalizat cursurile liceale și au nevoie de de pregătire suplimentară.

„Trebuie să ne uităm în special asupra diferențelor dintre tinerii din mediul rural și cei din cel urban. Viața pentru cei din mediul rural nu e ușoară, iar procentele de promovare au diferențe chiar și de 20%. Vom folosi fonduri pentru a regla această diferență. Aceste fonduri structurale vor fi folosite și pentru cei care nu au promovat bacul și pentru cei care sunt încă în liceu. Avem jumate de miliard neutilizat”, a declarat ministrul educației Remus Pricopie.

Ministrul educației a vorbit și despre salariile profesorilor și despre posibilitatea majorării acestora: „Un profesor are nevoie de bani pentru cărți, pentru a participa la conferințe și mult mai multe lucruri. Vom încerca să direcționăm o parte dintre acești bani (n.r. banii proveniți din atragerea fondurilor structurale) pentru a oferi profesorilor un cadru cât mai bun pentru desfășurarea activităților”, a susținut Remus Pricopie.