* Depurativă şi energizantă, ridichea neagră, mai ales sub formă de suc, are darul de a curăţa ficatul şi rinichii de toxinele care le inundă, ajută intestinele, stomacul şi vezica biliară. De asemenea, sfecla roşie este renumită pentru fitochimicale şi pentru mineralele pe care le conţine, care purifică sângele şi ficatul. Consumată în salată sau sub formă de suc proaspăt, înainte de mesele principale ale zilei, sfecla roşie elimină cu succes toxinele din organism, scrie DoctorulZilei.ro.

* Specialiştii în nutriţie spun că pofta de dulce indică o lipsă de crom, de carbon şi de fosfor. Nu e nevoie însă să ne ghiftuim cu bomboane şi cu prăjituri pline de cremă, ci se recomandă struguri, brânză, fasole boabe, ficat de viţel – pentru a compensa lipsa de crom, cu fructe proaspete pentru carbon, cu ficat, pește, ouă, nuci, fulgi de cereale – pentru lipsa de fosfor.

* Senzaţia de foame în timpul curelor de slăbire poate fi stăpânită tot cu ajutorul alimentelor. Printre alimentele care menţin senzaţia de saţietate se numără merele, murăturile şi ciocolata neagră, informează huffingtonpost.com. A consuma un măr cu aproximativ jumătate de oră înainte de masă este recomandat, întrucât fibrele şi apa din acest fruct vor oferi senzaţia de saţietate, astfel că o persoană va mânca mai puţin la o masă. A consuma jumătate de avocado în timpul prânzului ar putea contribui la obţinerea senzaţiei de saţietate pentru restul după-amiezii, potrivit unui studiu publicat în Nutrition Journal. Femeile care au consumat avocado au resimţit o dorinţă de a consuma gustări trei ore mai târziu cu 24% mai mică decât dacă nu ar fi mâncat avocado.