În prezența a peste 500 de suporteri, veniți să-și mărească albumul cu poze și să ia autografe de la noii jucători ai Asesoftului, ploieștenii au susținut primul antrenament al verii, în Sala Olimpia. Burlacu și colegii săi se vor pregăti la Ploiești până pe 18 august, când este programată deplasarea în Serbia pentru un stagiu centralizat de două săptămâni.

Buna dispoziție a fost la ea acasă, la prima ședință condusă de „secundul” Sasa Ocokoljic și preparatorul fizic Roland Anzur. Staff-ul campioanei a avut la dispoziție 9 jucători, dintre care 5 români – Cătălin Burlacu, Vlad Dogaru, Vlad Negoițescu, Andrei Ene, Adrian Movileanu, și 4 străini – Marius Runkauskas, Michalis Pelekanos, Dragan Labovic și Chris Cooper.

„Avem un lot echilibrat din punct de vedere numeric, dar mai ales valoric. Am depus toate eforturile pentru a alcătui o echipă competitivă, cu care să ne putem lupta pentru calificarea în faza a doua a grupelor EuroCup. Ne-am fi dorit să avem toți jucătorii la dispoziție încă din prima săptămână a pregătirilor, dar faptul că Szijarto și Lee sunt la echipele naționale nu poate decât să ne bucure. În ceea ce-i privește pe Brown și Flowers, aceștia vor intra în programul normal al echipei în zilele următoare și vor face deplasarea la Zlatibor, lunea viitoare. Ne așteaptă o lună intensă, cu multe partide amicale, în care vom cristaliza relațiile de joc și ne vom putea edifica asupra garniturii de bază pentru noul sezon”, a punctat președintele executiv Ionuț Georgescu, in lipsa antrenorului Vladimir Arnautovic, care va ajunge la Ploiești la mijlocul săptămânii.