Petrolul n-a scos decât un egal, scor 1-1, pe terenul celor de la Pandurii, locul de unde în ultimele două jocuri se întorsese acasă cu toate punctele.

Lupii au venit la Tg. Jiu pe un tărâm al făgăduinței, dat fiind că statistica ultimelor două deplasări în orașul lui Brâncuși le era net fovarabilă, bifând două victorii extrem de importante. Orbiți de diferența de 10 locuri din clasament și fără a lua în seamă avertismentul lui Răzvan Lucescu, care anticipase un meci dificil, galben-albaștrii au intrat relaxați pe teren, iar partida a început, practic, de la 1-0 pentru gazde. Minerii au deschis scorul încă din minutul 3, prin fostul petrolist Mihai Roman, care a profitat de o respingere în față a lui Cobrea și a reluat în poartă. Lejeritatea cu care defensiva găzarilor a tratat acea fază avea să se răsfrângă minute bune în desfășurarea partidei, elanul oltenilor fiind stopat doar printr-o posesie prelungită a balonului. Șutul lui Mutu pe lângă poartă, în minutul 23, a mai spart din tiparele unui joc disputat excesiv la mijlocul terenului, căpitanul Petrolului fiind imitat de Răduț, în minutul 40. Conștienți că sunt pe cale să încheie cea mai slabă primă repriză a acestui sezon, elevii lui Lucescu au forțat atacul, iar în minutul 43 au reușit să restabilească egalitatea. Balonul a ajuns norocos la De Lucas, iar spaniolul a trimis, pe jos, din afara careului, mingea lovind stâlpul din stânga porții lui Stanca înainte de a intra în poartă.

Lucescu a mutat primul la nici 10 minute după pauză trimițându-l în teren pe Pastorini, în locul lui Marinescu, folosit în banda stânga a tripletei de mijlocași ofensivi în lipsa altor soluții. Uruguayanul putea înscrie în minutul 60, dar șutul său a fost blocat de un adversar și s-a dus puțin pe lângă. Lupii și-au dat seama repede că adversarii nu mai au idei, iar în plus au și căzut din punct de vedere fizic, astfel că au preluat inițiativa, Lucescu aruncându-l în luptă și pe Priso. De Lucas a avut șansa dublei în minutul 66, dar mingea scăpată din brațe de Stanca s-a dus în corner. Din păcate, până la final, Petrolul n-a mai reușit să înscrie, încheind la egalitate o partidă începută slab, continuată bine și încheiată încurajator. N-a fost suficient pentru a obține cele 3 puncte. Obligatorii, însă, în derby-ul cu Steaua!

fcpetrolul.ro