Preşedintele României, Traian Băsescu, a anunţat că a promulgat legea prin care sunt reduse contribuţiile sociale la angajator cu 5%, întrucât nu erau motive să conteste la CCR constituţionalitatea legii. Pe de altă parte, preşedintele a avertizat că măsura va avea efecte negative prin dezechilibrarea bugetului în anul 2015.

Preşedintele României a amintit că s-a opus acestei măsuri cerând reexaminarea legii la Parlament, însă toate partidele parlamentare au susţinut proiectul de lege în forma iniţială. În consecinţă, promulgarea a devenit singura alternativă, în condiţiile în care nu erau dubii în ceea ce priveşte constituţionalitatea legii. „Legea este extrem de simplă – are doar patru articole – şi nu pune nici o problemă de constituţionalitate şi nu m-aş hazarda să trimit la CCR să trimit o lege despre care ştiu că este constituţională. M-aş pune într-o situaţie penibilă”, a spus Traian Băsescu.

Acesta a imputat tuturor partidelor susţinerea arătată reducerii CAS, deşi Guvernul nu a indicat surse credibile de compensare a deficitului astfel creat. „De astăzi, cei care au solicitat un CAS mai mic îl au, dar trebuie să ştii exact ce-ţi doreşti. Politicienii care au făcut-o demagogic, mincinos sau ştiind că nu există resursă, dar făcând-o, aş vrea să-i văd la anul. Eu mai mult decât am făcut nu aveam ce să fac”, s-a justificat Băsescu.

Cititi mai multe pe www.romaniatv.net .