C.D.

Mâine, în Ploieşti, va avea loc o nouă campanie de testare gratuită a glicemiei şi de măsurare a tensiunii arteriale. Asociaţia Diabeticilor din Prahova, în parteneriat cu Primăria Ploieşti, dar şi cu sprijinul Şcolii postliceale sanitare „Thoma Ionescu”, va organiza evenimentul, între orele 8:00 – 9:30, la Centrul de informare şi recreere pentru pensionari din cartierul 9 Mai, unde sunt aşteptate toate persoanele interesate, indiferent de vârstă sau statut social.
Acţiunea face parte din proiectul ,,Preţuieşte sănătatea’’ derulat de Asociaţia Diabeticilor din Prahova, alături de partenerii enumeraţi mai sus. Proiectul menţionat a fost desemnat, anul acesta, câştigător în cadrul concursului pentru ONG cu finanţări nerambursabile de la bugetul local, întreaga investiţie fiind de 24.843 de lei, dintre care 22.343 lei reprezentând fondurile asigurate de primărie, iar restul de asociaţia amintită. Prin intermediul acestuia, beneficiarii au posibilitatea să-şi testeze glicemia şi să-şi măsoare tensiunea în mod gratuit, iar în plus, ca noutate, se va realiza şi o campanie de informare şi consiliere pentru cei care suferă de diabet. Persoanele în cauză vor fi învăţate cum să‑şi cântărească mâncarea, cum să o combine, ţinând cont de faptul că multe dintre acestea nu au acces la internet pentru a afla asemenea amănunte, iar pe durata consultaţiilor la medicii diabetologi nu există suficient timp şi pentru oferirea de astfel de informaţii.
Reamintim că, la nivelul Ploieştiului, în 2013, existau peste 18.700 de persoane aflate în tratament pentru diabet, dar numărul real al persoanelor bolnave este mult mai mare, nefiind toţi înregistraţi aici pentru că se tratează şi în Bucureşti. Totodată, trebuie menţionat că, de la an la an, numărul persoanelor care suferă de diabet este în creştere.