Cu câteva zile înainte de Sărbători, prahovenii au luat cu asalt magazinele alimentare, astfel încât de pe masa de Crăciun să nu le lipsească produsele tradiţionale româneşti. Halele Centrale din Ploieşti – locul cel mai căutat în această perioadă – erau astazi destul de aglomerate, ţinta fiind, mai ales, standurile cu carne de porc. Comercianţii s-au aprovizionat cu tot ceea ce este nevoie pentru masa de Crăciun şi susţin că în ultimele zile nu au mărit preţurile la produse şi nici nu au de gând să o facă până la sfârşitul anului.
Sute de prahoveni căutau astazi, în Halele Centrale, cele mai proaspete produse pentru Sărbători, dar şi preţurile cât de cât accesibile. Cei care vor să aibă pe masă toate specialităţile – de la sarmale, friptură, cârnaţi, până la tobă, lebăr, piftie, dar şi desert şi băuturi alcoolice trebuie să aibă un buget de cel puţin 300- 400 de lei. De exemplu, cârnaţii de porc se vând cu preţuri între 32 şi 34 de lei kilogramul, toba costă între 20 de lei şi 23 de lei /kg, ceafa afumată de porc -39 de lei /kg, cârnaţii de Pleşcoi- 28 lei/kg, pulpa de porc cu os -20,9 lei /kg, ceafa de porc fără os – între 21,9 lei şi 22,50 lei/kg, pieptul de porc fără os – 16,9 lei/kg, pastrama de porc – 25,9 lei/ kg, muşchiuleţul de porc – 23,9 lei kg, cotletul de porc fără os, cu slănină– 18,50 de lei/kg.
Detalii, în ediţia de mâine a ziarului Prahova.