În ultimele 72 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

În localitatea Sinaia, strada Sportului, echipajele de pompieri au acţionat cu mijloace de primă intervenţie pentru îndepartarea unui copac căzut pe partea carosabilă.

În municipiul Ploieşti, strada Târnava, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o ghenă de gunoi.
Au ars: aproximativ 200 kg de gunoi şi resturi menajere .
Cauza probabilă: jar sau scântei – fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

În comuna Valea Călugărească, sat Valea Largă, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
Au ars: aproximativ 100 kg textile, lemn de foc şi deşeuri menajere.
Cauza probabilă: efect termic – amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile faţă de mijloacele de încălzit.

În localitatea Comarnic, strada Ghioşeşti, echipajele de pompieri au intervenit cu şapte autospeciale de intervenţie pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, flăcările extinzându-se şi la imobilul învecinat . Incendiul a fost urmat de o explozie.
Au ars: acoperişurile construite din astereală lemn pe o suprafaţă de cca. 550 mp şi s-au deteriorat 2 pereţi şi tavanul pe 50 mp, 2 ferestre PVC şi uşa metalică.
Evenimentul s-a soldat cu patru victime (trei cu escoriaţii şi plăgi care au fost transportate la CPU Sinaia şi cea de-a patra cu arsuri de gradul II, pe o suprafaţă de aproximativ 26% din suprafaţa corporală, transportată la UPU Ploieşti.
Cauza probabilă: explozie – sisteme de încălzire defecte, neizolate termic corespunzător.

În comuna Colceag, sat Inoteşti, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
A ars: acoperişul construit din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 4 mp.
Cauza probabilă: efect termic – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

În municipiul Ploieşti, strada 1 Mai, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.
A ars: acoperişul construit din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 4 mp.
Cauza probabilă: jar sau scântei – coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

În localitatea Breaza, strada Sulfinelor, echipajele de pompieri au intervenit pentru a transporta o femeie, în vârstă de 77 de ani, cu probleme medicale, din locuinţă la ambulanţa SAJ Prahova.

Echipajele SMURD au intervenit în 101 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.