CSU Asesoft – Lokomotiv Kuban 59-85 (32-42)

Bogdan Chitic

CSU Asesoft: Brown, Mohammed, Flowers, Hayes, Lee

Lokomotiv: Delaney, Voronov, Kurbanov, Brown, Randolph

La debutul în Top 32, CSU Asesoft nu a reușit surpriza în fața lui Lokomotiv Rostov, înclinându-se la capătul unui meci în care formația rusă s-a dovedit o nucă mult prea tare. Peste o săptămână, la Nancy, în Franța, campionii vor încerca să recupereze terenul pierdut și să atingă o nouă bornă istorică – prima victorie în fazele superioare ale competiției.
Deținătoarea celei mai bune apărări în sezonul regulat din EuroCup și-a făcut numărul și în „Olimpia” și nu le-a oferit prea multe culoare elevilor lui Arnautovic în actul de debut. Un „zid” roșu, plasat în prima treime a terenului advers, i-a întâmpinat pe ploieșteni la aproape fiecare acțiune ofensivă, iar circulația bună a mingii, la celălalt panou, le-a dat rușilor șansa să preia controlul. Finalizările în forță ale lui Randolph și Brown au zguduit moralul gazdelor, scor 13-20 (min 10), care nu au găsit soluții nici în a opri aruncările deschise ale lui Simon, venit de pe bancă. De fiecare dată când prahovenii s-au apropiat la doar 3 posesii, grație lui Mohammed sau Lee, Bazarevich nu a riscat nimic și a cerut timp de odihnă, elevii săi revenind cu un alt tonus în teren și înscriind ultimul coș al primei reprize, pentru 32-42.
Ecartul de 10 lungimi s-a păstrat și în sfertul 3, asta în ciuda coșurilor înscrise de la distanță de Runkauskas (3) și Hayes (1).
Cu o dezinvoltură ieșită din comun și cu mult sânge rece de la semidistanță, oaspeții nu au privit înapoi în niciun moment, făcând ca secvența decisivă să fie una a riscurilor asumate pentru campioni. Și cum lucrurile nu erau și așa destul de clare, Lokomotiv a gonit în viteză pentru un parțial de 7-0, scor 51-69, care avea să descifreze orice urmă de mister. Învinși de o echipă mai omogenă, mai experimentată și, nu în ultimul rând, mai valoroasă, campionii României n-au altceva de făcut decât să strângă rândurile și să învețe din greșeli pentru a putea promova examenul din Franța.