CSU Asesoft – U BT Cluj 74-88 (45-54)

Bogdan Chitic
sursa foto: Cătălin Soare
(www.sportaction.ro)

CSU Asesoft: Runkauskas, Avramov, Flowers, Pelekanos,
Zigeranovic
U BT Cluj: Millage, Barnette, Hargrove, Jucan, Baciu

Ploieştenii au înregistrat a doua înfrângere consecutivă în Liga Naţională, după ce au cedat pe teren propriu în faţa lui U BT Cluj. Cu o echipă complet schimbată, în care jucătorii europeni au devenit majoritari, dar şi cu unele probleme de comunicare, formaţia lui Arnautovic nu a reuşit să ţină ritmul în faţa unei formaţii parcă mai sudate la acest moment al sezonului.
Presingul agresiv al oaspeţilor a pus reale probleme Asesoftului în prima repriză. Fără Silvăşan, care a acuzat unele probleme la spate chiar în ziua meciului, dar cu Barnette şi Mandache, foarte precişi de la distanţă, trupa lui Ţenter a cauzat destule „stricăciuni” în defensiva gazdelor.
Aflat la debutul pentru noua sa echipă, Zigeranovic a strâns rapid două faulturi şi s-a văzut nevoit să evolueze prudent în apărare, pe finalul primei părţi. Mai atletici sub panou, dar şi mai grijulii la construcţie, ardelenii au reuşit performanţa să înscrie două coşuri din „downtown” în doar 5 secunde, după o neînţelegere la repunere a prahovenilor, scor 26-33 (min 13), iar, până la pauză, doar doza de magie venită din partea lui Avramov şi Runkauskas, completaţi de Burlacu, a ţinut campioana în meci.
Contrar aşteptărilor, tot ardelenii au fost cu mult mai activi la reluare. Plusul de viteză din dreptul „studenţilor” şi ratările de sub coş ale adversarului au dus tabela la un greu de imaginat 45-61 (min 25), cu Zigeranovic dezgheţând ulterior atacul gazdelor, de sub coş, dar şi de la linia de fault, pentru 49-63 (min 27). Sârbul a dat semnalul revenirii şi, în ciuda ratărilor de la libere, „alb-albaştrii” scădeau ecartul la sub 10 puncte, la intrarea în ultimul sfert.
Acelaşi Zigeranovic a ridicat sala în picioare, după o finalizare de lângă Baciu şi, la două posesii în spatele Clujului, Arnautovic l-a aruncat în luptă pe Runkauskas, cu 4 greşeli la activ. Din păcate, fără efect pe tabelă, deoarece într-un final dominat de mulţi nervi, în ambele tabere, U BT Cluj şi-a păstrat luciditatea, profitând de cadourile oferite de campioni.