Actorul Eusebiu Ştefănescu a murit la Spitalul Militar din Bucureşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 70 de ani. „Avea o tumoare care s-a dovedit a fi cancer. A făcut radioterapie, dar tumora s-a extins”, a spus Vali Ştefănescu, soţia actorului, precizând că acesta a murit în urma unui stop cardio-respirator.
Ştefănescu va fi înmormântat, mâine, pe Aleea Artiştilor din Cimitirul „Bellu“ din Bucureşti, în jurul orei 13.30, a mai declarat, Vali Ştefănescu. Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus astăzi, la Teatrul Mic din Capitală, după ora 12.00, pentru ca persoanele care l-au cunoscut şi apreciat să îi poată aduce un ultim omagiu.
Eusebiu Ştefănescu fusese diagnosticat de medici cu o tumoare la cap, în anul 2013, iar până acum actorul a fost operat de trei ori. Eusebiu Ştefănescu s-a născut la Ploieşti, pe 3 mai 1944. A fost actor al Teatrului din Ploieşti timp de 16 ani, apoi la Teatrul Mic şi la Teatrul Naţional din Capitală. A jucat în filme celebre, precum „Colierul de turcoaze”, „Ringul”, „Figuranţii”, „Liceenii Rock’n’Roll” şi şi-a împrumutat vocea în multe filme de animaţie.
În 2013, Eusebiu Ştefănescu a fost numit Cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti. De asemenea, în 2013, acesta a fost premiat de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN) pentru prestigioasa activitate în domeniul filmului, teatrului şi învaţământului universitar.