CSM Ploieşti-SCM Craiova 23-23 (12-15)

Petre Apostol

Ieri seară, echipa feminină de handbal CSM Ploieşti a disputat un meci extrem de important în vederea şanselor sale de calificare în playofful Ligii Naţionale. Formaţia pregătită de antrenorul Goran Kurtes a primit vizita echipei SCM Craiova, revelaţia turului de campionat, care, însă, în retur, nu a confirmat rezultatele din prima parte a competiţiei. Înfrângerea echipei ploieştene din etapa trecută, de la Cluj, a făcut ca lupta pentru ultimul loc de playoff să se relanseze, cu patru runde înainte de finalul fazei preliminare. Cu un singur punct avans faţă de HCM Rm. Vâlcea, CSM Ploieşti viza victoria în disputa cu gruparea olteană, pentru a se menţine pe a opta poziţie în clasament, mai ales că în meciul din tur formaţia prahoveană a pus mari probleme echipei craiovene. Formaţia pregătită de antrenorul Aurelian Roşca era deja sigură de prezenţa sa în playoff, însă urmăreşte să ocupe un loc cât mai bun, pentru un parcurs mai uşor. SCM Craiova a început foarte bine, conducând cu 2-0, graţie reuşitelor excelente ale interului Zamfirescu. Iar extrema Tănăsie a mărit ecartul la 6-3, în min. 10. Sheiko, Toth şi Shutska au menţinut gazdele în joc, revenind la un gol în urma oltencelor. Profitând de două eliminări din tabăra ploieşteană, gruparea craioveană a refăcut ecartul de trei goluri, scor 6-9 în min. 16. Iar Tiron a mărit avantajul oaspetelor la cinci goluri, scor 7-12 (min. 23). CSM Ploieşti a mai redus din handicap, iar la pauză scorul indica 15-12 pentru vizitatoare. La reluarea partidei, gazdele au început mult mai bine, beneficiind şi de două eliminări în tabăra adversă. Fără gol primit în şapte minute, CSM Ploieşti a ajuns pentru prima oară la conducere, scor 16-15 (min. 37), Shutska marcând de la 7 m. Zamfirescu a oprit seceta de goluri a oltencelor imediat. Apoi, după un fault asupra lui Sheiko, banca tehnică de la gazde a primit eliminare. Formaţia ploieşteană s-a descurcat foarte bine, cu o apărare agresivă, şi a blocat jocul interilor. Echilibrul dintre cele două echipe s-a menţinut apoi, fiecare formaţie trecând în avantaj. Apipie a deblocat apărarea ploieşteană, iar Tiron a adus gruparea craioveană la conducere, scor 23-22 (min. 59). Chiricuţă a transformat o aruncare de la 7m, cu 30 de secunde rămase de jucat. SCM Craiova nu a găsit soluţia să marcheze golul victoriei, iar scorul final a fost
23-23, o remiză care nu mulţumeşte echipa ploieşteană în lupta pentru playoff. Prin această remiză, formaţia ploieşteană a coborât o poziţie în clasament, după ce HCM Rm. Vâlcea a câştigat, tot ieri seară, disputa cu „lanterna roşie” – SC Mureşul Tg. Mureş, scor 37-27 (20-8). CSM Ploieşti a început în formula Alina Ifrim 4 intervenţii – Alla Sheiko 4 goluri 1/2 de la 7m, Sanja Vlaskalic 2, Iryna Shutska 5 – 1/2 de la 7m, Ana Toth 1, Andreea Dincu 1, Oana Ionescu 2. Pe parcurs au mai intrat Elena Şerban 3 intervenţii – Ionela Dinu, Marinela Gherman 2, Daciana Balaban 1, Andreea Chiricuţă 4 – 3/4 de la 7m, Cătălina Preda 1. De la SCM Craiova, principalele jucătoare au fost: Tiron 8 goluri – 2/2 de la 7m, Zamfirescu 5, Apipie 3, Tănăsie 3, precum şi portarul Munteanu – 13 intervenţii – 2 de la 7m.
Partida a fost arbitrată de mureşenii Adrian Nacu şi Adrian Rucoi, iar observator din partea FRH a fost bucureşteanul Horaţiu Belu.