CFR Cluj – Petrolul Ploieşti 0-1 (0-1)

Stadion: “Dr. Constantin Rădulescu”. Spectatori: circa 1000. Au marcat: Teixeira (44 penalti)
CFR Cluj: Mincă – Jakolis, Larie, Petrucci (78 Jazvic), Camora – Deac (18 Chanturia), Carp, Muniru, Păun (83 T. Lopes) – Dore, Tade. Antrenor: Eugen Trică
Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo Alves (62 Ipsa), Satli, Peteleu – I. Filip, Al. Coman – Nepomuceno, Kronaveter (71 Pastorini), Teixeira (46 Mareş) – Astafei. Antrenor: Mircea Rednic
Avertismente: Mincă (44), Petruci (76), Muniru (după terminarea meciului) / Teixeira (4), Alcenat (61), Ipsa (85)
Au arbitrat: Radu Petrescu (Bucureşti) – Mircea Grigoriu (Bucureşti), Aurel Oniţă (Constanţa). Arbitri adiţionali: Sebastian Colţescu (Craiova), Iulian Dima (Bucureşti)
Observatori: Cornel Sorescu (Piteşti), Cristian Vasc (Tg. Lăpuş)
Jucătorul meciului: Pecanha

Petrolul a avut parte de un meci foarte greu la Cluj, unde a fost dominată de CFR Cluj, scăpând însă cu bine de ratările gazdelor, care au avut şi un gol anulat şi un posibil penalty, neacordat. Pentru cele trei puncte a fost suficientă “sclipirea” ofensivă a lui Astafei, care a scos un penalty, transformat de Teixeira, apoi, avantajul a fost menţinut cu aportul decisiv al portarului Pecanha (apropos, regula care duce la excluderea din campionatul nostru a unor astfel de jucători, cum este şi Pecanha, pare… jenantă, dacă nu cumva chiar cretină, în contextul valorii arătate de acestui portar brazilian!!!). S-a terminat 0-1 şi Petrolul a ieşit la timp din “pasa proastă”, pentru a pregăti cu moral bun confruntarea cu Steaua.
Autorul golului petrolist, Filipe Teixeira a avut, din nou, parte de un meci “intens”, marcând golul din minutul 44, de la punctual cu var. Execuţia acestuia a fost una “de manual”, total diferită de ceea ce se întâmplase la precedentul penanty – cel irosit cu CSU Craiova. Teixeira a văzut şi cartonaş galben, încă din min. 4, pentru un fault dur la jumătatea terenului, apoi a mai făcut un fault ciudat, care a dus la accidentarea lui Deac (înlocuit după primul sfert de oră), precum şi două henţuri, scăpând însă de al doilea avertisment şi, implicit, de suspendarea la meciul retur cu Steaua, din Cupa României, centralul Radu Petrescu dovedind o oarecare… bunăvoinţă, dar făcând multe greşeli, în ambele “direcţii”! Până la urmă, Rednic a realizat “pericolul” şi l-a schimbat pe Teixeira la pauză (acesta fusese eliminat şi în tur şi suspendat 3 etape, chiar de unul dintre adiţionalii meciului de aseară – Sebastian Colţescu)!
Rednic nu a avut însă cum “rata” emoţiile pricinuite de accidentarea căpitanului Geraldo. Acesta a acuzat dureri la genunchi şi a fost schimbat în partea secundă, antrenorul aşteptând veşti bune cu privire la recuperarea sa în cele 10-11 zile rămase până la “meciul sezonului”.