În ultimele 24 de ore, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

În comuna Bucov, sat Pleașa, patru echipe de pompieri au continuat căutările bărbatului, în vârstă de 34 de ani, dat dispărut, pe ambele maluri ale râului Teleajen, în aval de locul producerii probabile a evenimentului. Din nefericire, bărbatul nu a fost găsit.

În municipiul Câmpina, strada Mihai Eminescu, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o societate comercială.
Au ars: funinginea și filtrele din compunerea instalației de evacuare.
Cauza probabilă: efect termic – coș de fum necurățat de funingine.

În comuna Drajna, sat Drajna de Sus, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă și o motopompă pentru a evacua apa dintr-un beci inundat pe o suprafață de aproximativ 40 mp cu o adâncime de aproximativ 90 cm.

În comuna Măgurele, sat Livezi, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.
Au ars: vegetaţie uscată, lăstăriș și mărăciniș pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spații deschise.

În comuna Ceptura, sat Ceptura de Sus, echipajele de pompieri au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată.
Au ars: vegetaţie uscată, lăstăriș și mărăciniș pe o suprafaţă de aproximativ 3 ha.
Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spații deschise.

Echipajele SMURD au intervenit în 31 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.