F.T.

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat organizarea, începând din această primăvară, a unui nou concurs de ocupare a funcţiilor de conducere la instanţele de judecată din ţară, la nivel naţional fiind disponibile 147 de posturi la parchetele arondate instanţelor de judecată şi 100 de posturi la Curţi de Apel, Tribunale şi Judecătorii.
În ceea ce priveşte instanţele prahovene, dacă până anul trecut regula era ca pentru judecători să fie rezervate cele mai multe posturi de conducere, de data aceasta, CSM a declarat vacante mai multe posturi la parchetele din judeţ.
Astfel, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti sunt disponibile funcţiile de procuror general şi procuror general adjunct, iar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti – posturile de prim procuror şi prim procuror adjunct. Pentru celelalte unităţi de parchet arondate judecătoriilor din Prahova – Câmpina, Sinaia , Mizil, Vălenii de Munte – sunt vacante funcţiile de prim procuror.
Cu ocazia aceluiaşi concurs, judecătorii prahoveni pot candida pentru a ocupa următoarele funcţii vacante sau care urmează a se vacanta în cursul acestui an: vicepreşedinte la Curtea de Apel Ploieşti, preşedinte şi vicepreşedinte la Judecătoria Câmpina şi preşedinte la Judecătoria Mizil.
În situaţia în care la concurs nu se prezintă niciun candidat, şefia instanţelor şi a unităţilor de Parchet poate fi asigurată prin delegare şi prelungită ori de câte ori este nevoie. Calendarul concursului pentru magistraţii procurori şi judecători care şi-au depus dosarele până în data de 17 aprilie a.c. inclusiv este: testarea psihologică (programată între 17 şi 24 mai), susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere (29 – 30 mai şi 2 – 11 iunie) şi testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane (14 iunie). Potrivit regulamentului aprobat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), la concursul /examenul de anul acesta s-au putut înscrie numai magistraţii care au obţinut calificativul “foarte bine” la ultima evaluare, nu au fost sancţionaţi disciplinar în ultimii trei ani, au grad profesional corespunzător instanţei sau Parchetului pentru a cărui funcţie de conducere candidează.