Ana Maxim

Unul dintre cele mai râvnite titluri de frumuseţe – Miss România – a fost câştigat, anul trecut, de ploieşteanca Agatha Toma, o studentă în vârstă de 20 de ani, pasionată de muzică. O prezenţă obişnuită în spectacolele pentru elevi şi studenţi din judeţ, unde este invitată să interpreteze piese din repertoriul internaţional, tânăra a primit, odată cu performanţa din 2014, şansa să devină şi mai cunoscută, să aprofundeze studiul muzicii, dar şi să participe la proiecte sociale.

Ambasadoare a unui program de sănătate pentru copii

De când a obţinut coroniţa de Miss, Agatha a fost invitată la emisiuni de televiziune, a participat la spectacole, dar şi la şedinţe foto, promovate de un post local de televiziune, pentru care a colaborat cu artistul fotograf Cristi Cîmpeanu şi cu Larisa Cîmpeanu, realizatoare tv. O parte dintre imagini au fost surprinse la Palatul Culturii şi la Muzeul de Artă din Ploieşti. Miss România 2014 este implicată şi într-un program al Organizaţiei cu acelaşi nume ce vizează ajutorarea persoanelor cu probleme de respiraţie, mai ales a copiilor cu astm. „Oraşele noastre sunt poluate şi asta se resimte serios de către multă lume prin faptul că respiraţia este afectată. Organizaţia Miss România a şi construit o salină artificială, dotată cu echipament profesional, în Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti. De asemenea, a demarat, cu ajutorul doamnei conf. univ. dr. Paraschiva Postolache, şefa programului naţional de recuperare respiratorie al Societăţii Române de Pneumologie, «Programul naţional Aurora» care te educă să respiri corect. Voi participa şi eu la aceste acţiuni ca ambasadoare a programului dedicat sănătăţii copiilor. Tot în cadrul O.M.R. ne preocupăm de menţinerea tradiţiilor naţionale. Organizaţia a realizat şi studiul care a atras atenţia asupra pericolului ca tradiţia mărţişorului să dispară într-un interval de până de la 10 ani, acoperită de sărbători de import. Nu putem lăsa să ne dispară tradiţiile! Ele sunt parte a identităţii noastre naţionale, a fiecăruia dintre noi”, ne-a precizat interlocutoarea noastră.

Studiile universitare – premiu la… concursul frumuseţii

În prezent Agatha Toma este studentă în anul II la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti, Facultatea de Litere şi Stiinţe – specializarea Română-Engleză, dar şi în anul I la Universitatea Spiru Haret din Bucureşti- Facultatea de Arte, secţia Pedagogie Muzicală. Şansa de a urma a doua facultate a primit-o odată cu titlul de Miss România. „La început, premiul oferit câştigătoarei Concursului Naţional Miss România nu m-a interesat. Titlul în sine mi se părea cel mai important. Pur şi simplu nu am întrebat care este premiul. În seara finalei, am aflat de la organizatorii Gavrilă Inoan (deţinătorul mărcii Miss România) şi Irina Haideţ că vor da şansa câştigătoarei de a urma, gratuit, o facultate. Aşa că, acum sunt şi studentă a Facultăţii de Arte, prin sponsorizarea oferită de Universitatea Spiru Haret, premiul promis de O.M.R. Este un premiu extraordinar! În afara Organizaţiei Miss România nu cred că se mai oferă, la noi, ca premiu, şansa de a urma o facultate, gratis, practic, şansa de a-ţi schimba viaţa. Îmi place să cânt şi mulţi mă apreciază pentru asta. Şi până acum am lucrat cu oameni de meserie pe care îi iubesc şi îi respect pentru ceea ce m-au învăţat. Facultatea de Arte de la Spiru Haret îmi oferă, însă, accesul la un alt nivel de pregătire în domeniul muzicii. Am ca profesori oameni cu nume mari în această branşă, personalităţi care, prin ceea ce au făcut în domeniu, sunt foarte respectaţi.” De curând, tânăra a primit încă o bursă de studii, tot prin intermediul Organizaţiei Miss România, pentru a urma cursurile Business Mastery ale lui Lorand Soares Szasz – antrenor de business.
„Pe viitor mi-ar plăcea să lucrez în televiziune, ca prezentator, îmbinând, totodată, această meserie cu marea mea dragoste, muzica”, susţine Agatha Toma. Până atunci, iubitorii muzicii o pot urmări în cadrul unor spectacole sau emisiuni tv, unde interpretează piese de muzică uşoară românească şi internaţională. Tânăra şi-a format chiar şi un repertoriu în limba greacă, fiind membră în Comunitatea Elenă din Ploieşti. Calităţile sale vocale au fost recunoscute deja, oficial, cele mai recente premii obţinute de tânăra ploieşteancă fiind: locul I la Festivalul Internaţional al Tinereţii, de la Jupiter, „Cea mai bună voce” a Festivalului Naţional al Teatrelor de Revistă -Buşteni şi Premiul Radio România.