Joi, 4 iunie, cu începere de la orele 19.00, publicul câmpinean este așteptat, cu emoție, la Casa de cultură “Geo Bogza”, unde copiii și tinerii de la Centrul Sf. Filofteia vor susține o reprezentație de virtuozitate, în cadrul unui spectacol-surpriză.

Peste 20 de copii și tineri din Centru, cu vârste cuprinse între 8 și 19 ani, vor performa în scenete de teatru, vor încânta auditoriul cu minirecitaluri de chitară, vor dansa și vor valsa, vor cânta și vor închipui personaje și situații prin reprezentații de pantomimă.

Copiii pregătesc acest spectacol-surpriză de mai bine de 3 luni, cu sprijinul instructorilor de la Centru care le-au fost alături și i-au susținut încă din zilele în care proiectul era în fază de idee.
Reprezentația va fi una profesionistă, cu sunet și costume, iar copiii abia asteaptă ziua de 4 iunie, în care vor avea ocazia să apară în fața concitadinilor lor, cu suflet și talent.

De altfel, spectacolul și seara în sine sunt rodul unui proiect prin care se dorește înlăturarea etichetelor negative aplicate copiilor instituționalizați.

“Despre calitățile copiilor din plasament lumea nu știe multe lucruri. Este și greu, deoarece nu mulți se gândesc să îi viziteze, să îi cunoască. Iar atunci când nu există informatie, apar miturile, poveștile mai degrabă neplăcute, ce pornesc de la generalizări ale unor cazuri izolate. Iată, însă, că acești copii au idei frumoase, au capacitatea de a și le pune în practică – cu atât mai mult cu cât sunt susținuți – au putere de muncă și perseverență și, nu în cele din urmă, au talent. Pe 4 iunie, copiii de la Sf. Folofteia ne așteapă să-I cunoaștem Dincolo de spectacol.” – Mihaela Gheorlan, Psiholog.

„Vrem să arătăm ceva frumos!”, spune Valentin. „Eu aș vrea să fiu pe scenă pentru că sunt talentat”, afirmă George, „Eu vreau să pun în scenă acest spectacol ca să dovedim că putem!”, spune Adrian, „Vrem ca oamenii să se bucure când ne ascultă și ne văd”, zâmbește Roxana.
„Pentru că noi toți muncim pentru acest spectacol”, conchide Alex.

Spectacolul a fost finanțat prin donații strânse pe Bursa Binelui – Campionatul de bine, inițiat de BCR, și s-a concretizat grație unui parteneriat al Fundației Romanian Angel Appeal cu Complexul de Servicii Comunitare Sf. Filofteia – Câmpina, Casa de Cultură „Geo Bogza” din Câmpina și Primăria Municipiului Câmpina.

Intrarea este liberă, iar accesul în sală se face începând cu ora 18.30.